Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de d'abril del 2016 | 12:33
Recull de premsa · Unió europea

Ferrer: "És l'hora de la política europea"

En un article al Punt Avui l'economista i politòleg, Xavier Ferrer,  analitza la complicada situació que viu la UE i afirma que tot i el mal moment que aquestà està patint  "la UE té el 7% de la població mundial, produeix el 25% de la riquesa i dedica a l'estat del benestar el mateix que la resta d'estats del món, que representen el 93% de la població.

Tot això s'ha de posar en valor i sobretot s'ha de preservar i val la pena fer-hi èmfasi, perquè les informacions i opinions que es generen de la difícil situació actual solen ser pessimistes i negatives".

Amb tot reconeix Ferrer "És veritat que la crisi que estem patint des de fa set anys ho ha enredat tot i ha afectat de ple bona part dels estats, de les empreses i dels ciutadans de la UE i això ha provocat que, des d'aquests àmbits, es vegi la UE com la culpable, sovint injustificadament, de la situació actual".

Per a ell el problema  és que  "La realitat actual és diferent perquè no estem parlant d'una sola crisi sinó de crisis i reptes que han vingut tots junts i aquesta complexitat fa més difícil trobar-hi solucions i ser més objectius" i  afegeix "Tot plegat fa molt difícil trobar solucions no traumàtiques a tots aquests problemes i ens situa en una cruïlla amb dos camins. Un és el tancament dels estats membres cap a la seva pròpia realitat i interessos, que ens portaria a la inacció de la UE, i l'altre és apostar per l'Europa política, per donar un impuls a la gestió comunitària de l'economia i també de la política. Això ens permetria defensar amb eficàcia la moneda única i actuar amb més celeritat i solidaritat en situacions de crisi".

I conclou "En definitiva, la UE amb capacitat política és la millor garantia de mantenir el que tenim, que és la llibertat, la seguretat i l'estat del benestar, i de ser solidaris amb la resta del món"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat