Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de maig del 2016 | 13:35
Recull de premsa · Unió europea

Ferrer: " En el marc de la UE el que hauria de prevaldre és la democràcia"

En un article al Punt Avui l'economista i politòleg, Xaier Ferrer, analitza el delicat moment que passa la UE i sobre el fet si és millor continuar  formar-ne part o no. Així, ens diu "Aquests mesos sentim parlar i patim la crisi econòmica, la crisi dels refugiats, inseguretat pels atemptats i també incertesa pel que fa als estats que componen la Unió Europea,

en què destaca l'escenari creat pel referèndum britànic que es resoldrà el 26 de juny".

Al respecte d'aquest afegeix "Les xifres econòmiques indiquen que hi sortirem perdent tots si el Regne Unit se'n va, però no sempre guanya l'economia. I la política podria mostrar situacions diferents dintre del mateix Regne Unit, que a Anglaterra es voti sortir-ne i a Escòcia quedar-s'hi, fet que provocaria més divisió interna. En fi, haurem d'esperar el resultat del referèndum, però ja m'avanço a dir que, a la meva manera de veure-ho, el millor seria que el Regne Unit continués dins de la UE. Com més, millor".

Pel que fa a  Catalunya i la seva possible sortida o no de la UE en cas d'independència  afirma que "un altre escenari en què es debat la pertinença a la UE és el cas de Catalunya i altres zones de la UE, que no són estat, quan demanen sobirania. Sovint se'ls situa fora de la Unió Europa, en cas d'independència, fet que, diuen, representaria treure la ciutadania europea a milions d'europeus que ara la tenen. En el marc de la UE el que hauria de prevaldre és la democràcia, que és el que volen i voten els ciutadans, i la realitat institucional i política s'hauria d'adaptar als resultats de les urnes, sense que això signifiqui modificar el marc europeu".


I conclou "En el món globalitzat en què estem, el futur dels europeus depèn d'anar junts, d'una Europa unida, respectant les realitats i diversitats que s'hi manifestin, i apostant per un projecte social, econòmic i polític d'àmbit europeu. Com més, millor".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat