Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de desembre del 2014 | 19:59
Recull de premsa

Tresserras: "La llista única podria quedar en una simple coalició de dos partits. No sembla la millor opció"

"La qüestió és ¿com preservem la diversitat política i el pluralisme i, al mateix temps, aconseguim la unitat? Marca compartida, punt de programa acordat sobre la independència, actes conjunts, criteris compartits de composició de llistes i compromís de govern d'unitat".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un article que calen "eleccions urgents". "Mandat democràtic. Govern d'unitat exercint "d'estat que vol ser independent", creant les estructures d'estat imprescindibles i obrint el procés constituent a tots els demòcrates perquè "hi ha més demòcrates que independentistes". Referèndum de ratificació" ha sentenciat.

A l'article La construcció de la unitat tresserras hi ha alertat que la proposta de llista única "podria quedar en una simple coalició de dos partits amb l'aval d'independents reconeguts" i que per això "no sembla la millor opció" per eixamplar les bases socials de l'independentisme i "garantir una sòlida majoria". "Molta gent només votarà la independència si creu que serà útil per millorar les condicions econòmiques i socials" i per bastir un país "del tot net i més just" ha recordat.

Per això Tresserras ha sentenciat que cal "teixir les complicitats imprescindibles per sumar i guanyar": "La qüestió és ¿com preservem la diversitat política i el pluralisme i, al mateix temps, aconseguim la unitat? Junqueras apuntava cinc elements: marca compartida, punt de programa acordat sobre la independència, actes conjunts, criteris compartits de composició de llistes, compromís de govern d'unitat". "La unitat de tots -concloïa-és molt més valuosa que la unitat d'uns quants" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat