Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de novembre del 2014 | 19:48
Recull de premsa

Tresserras: "Aquesta vegada votar incorporarà un gest de revolta. I la proclamació de la pròpia dignitat"

"Nosaltres, la gent, som els subjectes de la sobirania i la font primordial de la legitimitat democràtica; i tenim el dret a pronunciar-nos sobre les qüestions decisives que ens van ser escatimades durant la Transició".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan manuel Tresserras, ha dit a un article que el 9N "no serà la jornada festiva que vam imaginar fa molts mesos" però ha assegurat que l'acte de votar diumenge "estarà més carregat de sentit que mai".

"Aquesta vegada no anirem a votar satisfent un ritual preestablert, després d'una campanya avorrida [...]. No ens limitarem a triar les sigles més pròximes o menys alienes [...].Aquesta vegada votar incorporarà un gest de dissidència, de revolta. I la proclamació de la pròpia dignitat" ha sentenciat Tresserras a l'article Un diumenge de novembre.

 

L'autor de l'article ha continuat: "Nosaltres, la gent, som els subjectes de la sobirania i la font primordial de la legitimitat democràtica; i tenim el dret a pronunciar-nos sobre les qüestions decisives que ens van ser escatimades durant la Transició. Ens haurà calgut un gran esforç per fer-ho evident. Haurem hagut d'esperar fins aquest diumenge de novembre per encetar la veritable ruptura democràtica".

Tresserras ha conclòs: "Sí, sobirania. Sí, regeneració democràtica. Sí, justícia social. Molts, després d'aquest diumenge, podrem dir el mateix que el personatge de Sándor Márai: "Tenia ganes de conèixer alguna cosa que no fos del tot conforme a les normes. Però va haver d'escolar-se molt temps abans que succeís". Diumenge succeirà. Votarem junts, els uns pels altres".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat