Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de febrer del 2015 | 17:46
Recull de premsa

Soler: "Tots hauríem de tenir clar que el govern català va a totes, i que en nom nostre farà front als gegants"

"Si la Generalitat decideix exercir la sobirania i entrar en col·lisió amb la legalitat constitucional, la seva primera obligació serà governar -és a dir, manar i fer-se obeir. ¿Estem preparats per quan arribi aquest moment?"

El comunicador i historiador Toni Soler ha indicat que si la Generalitat decideix exercir la sobirania i "entrar en col·lisió amb la legalitat constitucional, la seva primera obligació serà governar -és a dir, manar i fer-se obeir".

"Com és de suposar --ha continuat--, el govern espanyol farà el possible per impedir-ho. I en aquell moment serem nosaltres, els administrats, els que sentirem en pròpia carn tota la pressió d'un conflicte institucional. ¿Estem preparats per quan arribi aquest moment?"

A l'article Dos milions de Quixots Soler hi ha dit que "la hisenda pròpia que teòricament està bastint la Generalitat no tindrà cap valor -cap- si no té la capacitat de recaptar els nostres impostos", cosa que implica, segons Soler, "instar-nos a pagar a la hisenda catalana (com ho faria qualsevol estat) i protegir-nos de les previsibles represàlies de la hisenda espanyola".


Per aiò l'autor de l'article ha dit que els que hi entenen diuen que aconseguir tot això, sense ser un estat, "és molt difícil" però Soler ha dit que fer un estat sense recaptar "és encara més difícil": "Heus aquí la paradoxa que ens tenalla. Per tant, tard o d'hora la situació dependrà del voluntarisme dels contribuents catalans. Segur que molts d'ells no en voldran saber res, de la hisenda catalana; els uns per rebuig ideològic, i els altres per prudència o per por".

Finalment Soler ha dit que "aconseguir que una part substancial de la població (tots els que van votar sí-sí el 9-N, per exemple) es faci còmplice de la sobirania fiscal ja seria prou per generar un conflicte descomunal -el conflicte necessari perquè les aspiracions catalanes siguin tingudes en compte-. Però per arribar fins aquí, per esdevenir un exèrcit de Quixots, tots hauríem de tenir clar que el govern català va a totes, i que en nom nostre farà front als gegants".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat