Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de d'octubre del 2013 | 17:26
Recull de premsa

Soler: "Si ens imposen una recentralització i l'unionisme guanya per coerció, la fractura la tenim assegurada"

"De totes les amenaces que se solen proferir contra l'independentisme, l'única que mereix la meva atenció és la de la fractura social".

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que els arguments unionistes que alertes sobre una possible fractura "social o emocional" mereixen ser escoltats "perquè som un país fràgil, identitàriament complicat, que ha d'aspirar a gestionar la seva pluralitat millor de com ho ha fet l'estat espanyol".

A l'article La veritable fractura Soler hi ha dit que el sobiranisme majoritari ha fet "molts passos" per presentar una proposta d'independència "integradora i plural, respectuosa amb el castellà, fins i tot amb doble nacionalitat" però això "no és suficient per conjurar el risc de fractura". "La Catalunya actual té en el seu ADN els ingredients necessaris per generar un marc ample, flexible i poc invasiu, que garanteixi els drets dels seus ciutadans sense incomodar-los en els seus sentiments" ha assegurat.

Per això ha explicat que no dubta que la "gran majoria" dels ciutadans catalans "compaginaran la seva identitat complexa amb la lleialtat a un nou estat català -de nom- i plural -per vocació".

Finalment Soler ha conclòs que "portem moltes dècades gestionant aquest esquinç identitari" per la qual cosa "si a aquesta onada democràtica, que també és majoria al Parlament, se li nega el dret a exercir el vot" i si "ens imposen una recentralització i si l'unionisme guanya la partida contra la democràcia per la coerció de l'Estat amb el suport dels quatre despatxos de sempre, la fractura (si més no, emocional) la tenim assegurada. I per molt de temps".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat