Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de juny del 2014 | 17:41
Recull de premsa

Soler: "L'abstenció és l'opció lògica del sobiranisme. Però el vot negatiu pot tenir una utilitat tàctica"

"Què importa monarquia o república, si és espanyola?, es pregunta Ferran Requejo. Però el vot negatiu d'ERC i ICV [...] pot ajudar Espanya i els que en volen fer un país millor, és una actitud intel·ligent".

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que malgrat la "febrada" republicana de fa uns dies, "no crec que a Espanya hi hagi una majoria engrescada amb un canvi de règim", és més, Soler ha insistit en què "quan Felip i Letícia comencin a passejar-se i a saludar, guapos com són, gaudiran del caliu popular en la major part del Regne".

A l'article Felip d'Àustria Soler hi ha explicat que "és igualment irreal pensar que el nou monarca, que no té --ni ha de tenir-- cap responsabilitat política, pugui pilotar la regeneració democràtica i reconduir el que allà anomenen la cuestión catalana". "No som al 1977, i el que se li ha de demanar --ha dit-- al futur rei és que no faci nosa, que s'envolti de bones companyies i que cridi amb els gols de la selecció".

Sobre això, l'autor de l'article ha assegurat que el sobiranisme català "no s'ha deixat enlluernar per la novetat dinàstica i manté el seu full de ruta" fins a tal punt que CiU, "que es caracteritza pel saber estar i el rebuig instintiu a les estridències, ha anunciat que s'abstindrà en una votació que Francesc Homs vincula a "la continuïtat del negoci familiar". [...] CiU, pel que sembla, tampoc no és al 1977".

Finalment Soler ha conclòs que l'abstenció és "l'opció lògica del sobiranisme": "Què importa monarquia o república, si és espanyola?, es pregunta Ferran Requejo. Però el vot negatiu d'ERC i ICV, entès com una mostra de solidaritat envers els republicans espanyols, pot tenir una utilitat tàctica. Ajudar Espanya i els que en volen fer un país millor és una actitud intel·ligent, llavor d'un futur bon veïnatge, sempre que això no condicioni el nostre futur".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat