Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de maig del 2014 | 20:22
Recull de premsa

Soler: "El valencià està essent arraconat i marginalitzat en tots els àmbits del seu propi territori"

"Les Corts valencianes, amb la sòlida i imputada majoria del PP, han dictaminat que els Països Catalans no existeixen".

L'historiador Torni Soler ha indicat a un article que una enquesta assenyala que, "de tot Espanya, els catalans som els més interessats en la política europea; els valencians són a la cua d'aquesta classificació".

"Material de primera per als sociòlegs!" ha exclamat l'autor de l'article Ser o no ser, qui ha continuat: "Però si els experts volen establir algun diagnòstic, han fet tard: les Corts valencianes, amb la sòlida i imputada majoria del PP, han dictaminat que els Països Catalans no existeixen".

"És un precedent perillós --ha reblat--: demà podrien decidir que Islàndia tampoc existeix, i aleshores potser tindríem un conflicte diplomàtic". Soler ha sentrenciat que la veritat "ens farà lliures, però en política és més assenyat gestionar els fets tangibles" i per això ha conclòs que no sap si els Països Catalans existeixen o no però que no hi ha dubte "que el valencià està essent arraconat i marginalitzat en tots els àmbits del seu propi territori": "I d'això el govern d'en Fabra no en parla gaire".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat