Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de desembre del 2012 | 17:52
Recull de premsa

Sellarès: "Fins ara les clavegueres de l'Estat només ens han ensenyat la 'poteta'"

"És el moment de posar al capdavant del govern de Catalunya una desena o més de persones amb un perfil molt polític".

El periodista Miquel Sellarès ha alertat que aquest nou govern que s'ha de formar a Catalunya "ha de tenir objectius clars" perquè la lluita que haurà de mantenir "en contra de les clavegueres de l'Estat [...] serà sense pietat".

A l'article Un govern polític i dur Sellarès ha insistit en què "fins ara les clavegueres només ens han ensenyat la
poteta" i ha posat l'accent que què el nou govern sigui "capaç d'aguantar ferm a les temptacions i als cants de sirena (juntament amb alguna pastanaga) que els poderosos de l'Estat tenen previst oferir-nos per frenar i aigualir el procés sobiranista".

"Serà una legislatura duríssima ─ha continuat─ en la qual, ho repeteixo una vegada més, caldrà comptar constantment amb el suport dels ciutadans com mai abans, i ells hauran de col·locar-se, alhora, darrere del seu govern i vèncer totes [...] les ofensives".
La CCMA no és únicament una televisió autonòmica qualsevol: és la gran eina de defensa d'una indústria audiovisual potent"
El periodista ha explicat que cal unir esforços des del terreny polític: "CiU, ERC, ICV i CUP, tot i les diferències ideològiques que els separen, hauran d'entendre què és allò que han de prioritzar. El PSC també haurà d'escollir a quin bloc es troba".

Sobre l'acció de govern, Sellarès ha puntualitzat les prioritats: "
En primer lloc: ni un pas enrere amb la nostra llei d'ensenyament i la immersió lingüística, eines fonamentals per a la cohesió social de la nostra nació. En segon lloc: cal explicar amb tota claredat que la CCMA no és únicament una televisió autonòmica qualsevol (que és allò que volen que sigui) sinó que és la gran eina de defensa [...] d'una indústria audiovisual potent. La CCMA aporta prestigi internacional a la nostra cultura".
Cal crear un departament d'exteriors que mereixi aquest nom"
En tercer lloc, l'autor de l'article ha sentenciat que el nou govern català ha de defensar el model de policia de Catalunya, ja que "malauradament, aquesta també es troba, avui, a l'ull de huracà de l'Estat", el qual intenta "devaluar-la" a través de "grans operatius tot fent visualitzar la presència dels efectius estatals més enllà de les seves competències".

Finalment, Sellarès ha destacat la importància de crear, en aquest nou govern, un departament d'exteriors "que mereixi aquest nom" i que tingui com a missió "la tramesa d'un missatge: explicar al món la nostra realitat cultural i lingüística, i també la voluntat política catalana d'ésser un estat", i ha conclòs que Mas, amb el suport de Junqueras, ha de fer "aquest servei al país". "[Artur Mas] Ha de crear un govern polític fort, creïble, que sàpiga que governarà uns pressupostos de misèria però que també governarà la il·lusió d'una etapa històrica, possiblement irrepetible" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat