Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de juliol del 2012 | 18:30
Recull de premsa

Sellarès: "ERC i CDC s'han d'entendre per patriotisme"

"Com vaig dir fa unes setmanes, ERC és cabdal per marcar l'horitzó i mantenir posicions. CDC, però, és la base fonamental per aconseguir-ho".

El periodista Miquel Sellarès ha explicat els inicis de l'independentisme a Convergència Democràtica: "[CDC] no era una força sobiranista [...] i era el "pal de paller" de moltes i diverses persones ideològicament molt plurals, que tenien com a fil roig conductor el seu catalanisme".

A l'article CDC: el repte generacional d'uns patriotes, Sellarès ha explicat que CDC "era Jordi Pujol i quelcom més", perquè "ja en la creació del GASC (Grup d'Acció al Servei de Catalunya), a principis de 1975, hi va haver persones que es van definir com a independentistes", una realitat que "en l'univers pujolista, era mal vista".

"Així doncs, l'independentisme existia però era marginal entre les emergents forces polítiques catalanes. En el si de CDC, però, algunes persones eren conscients que era necessari preparar les noves generacions i van proposar a Jordi Pujol, qui en un principi era una mica refractari, la creació de les Joventuts de CDC" ha continuat l'autor de l'article.

Sellarès ha indicat que amb la creació d'aquelles joventuts "–posteriorment denominades JNC–" a CDC s'estava creant "una escola de patriotes que, 40 anys després, tindria la responsabilitat generacional de portar Catalunya cap a la llibertat i la sobirania".
Ara, amb un estat en crisi i amb un desprestigi internacional enorme, és el moment de la nació catalana: ja no s'hi valen nous pedaços"
Sellarès ha argumentat que aquests joves patriotes "s'han fet grans i saben que els toca a ells evitar que Catalunya i la resta de la nació catalana siguin assimilades per la nació espanyola" i ha sentenciat que Artur Mas, "que no procedeix de l'escola de patriotes" és l'encarregat "d'encapçalar l'enfrontament inevitable amb l'Estat, i qui s'ha de posar al capdavant d'aquesta nova generació de dirigents de CDC".

Finalment, el periodista ha alertat que "els Oriols Pujols, els Joseps Rulls, els Jordis Turulls, etc., han d'estar preparats per resistir", i sobre el President, Sellarès ha insistit en què ha d'assolir "la responsabilitat històrica i el deure d'encapçalar el clam de "Prou" a l'Estat espanyol, al seu menyspreu, al seu espoli i a la seva assimilació". "Ara, amb un estat en crisi ─ha assegurat─ [...] amb un desprestigi internacional enorme, és el moment de la nació catalana: ja no s'hi valen nous pedaços, noves operacions estatutàries".

"La plena sobirania nacional vol dir tenir un estat i tenir voluntat i estratègia de construir-lo, i això obliga a actuar conseqüentment i amb intel·ligència contra l'Estat que ens vol assimilar [...]. Com vaig dir fa unes setmanes, ERC és cabdal per marcar l'horitzó i mantenir posicions. CDC, però, és la base fonamental per aconseguir-ho. I ERC i CDC s'han d'entendre per patriotisme" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat