Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de maig del 2014 | 19:55
Recull de premsa

Sellarès: "El centre del poder s'està desplaçant cap a grups per als quals el mercat espanyol és secundari"

"Les noves generacions empresarials catalanes, emprenedores i exportadores, ja no creuen en les arcaiques institucions del passat".

El periodista Miquel Sellarès ha dit a un article que les noves generacions empresarials catalanes, "emprenedores i exportadores", ja no "creuen" en les "arcaiques institucions del passat" i com a exemple hi ha posat un sopar amb les noves elits empresarials de les empreses catalanes del món de la innovació que exporten: "Al sopar, el president de Foment del Treball, Joan Rosell, i el president de La Caixa, Isidre Fainé, són considerats, amb respecte, solament uns empleats seus que no arrisquen res personal".

Sobre això, l'autor de l'article Un canvi contundent ha dit que aquest fet "és un canvi radical": "El menyspreu pel pacte d'aquestes elits funcionarials d'empleats amb els lobbies de l'Estat va ser evident en aquest sopar. El centre del poder a Catalunya s'està desplaçant cap a uns nous grups empresarials innovadors i globalitzats per als quals el mercat espanyol és, dia rere dia, més secundari. Això fa que aquests sectors no tinguin por ni posin cap inconvenient al procés sobiranista, i en canvi dubtin de la viabilitat de seguir en les actuals condicions en el marc de l'Estat espanyol".

L'autor de l'article ha apuntat a un altre canvi al país: "Hi ha, però, un segon gran canvi a Catalunya, [...]: les classes mitjanes. Aquestes mai no van optar per una opció netament d'esquerres, però avui veuen més clar que mai que no n'hi ha prou amb un canvi de marc nacional (un marc que volen i desitgen majoritàriament). A les classes mitjanes avui dia hi ha una remor de fons [...] que clama un canvi social profund que posi fi a les xacres d'una societat que, de manera hipòcrita, ha tolerat la corrupció, l'amiguisme, els lobbies."

Finalment Sellarès ha conclòs que Catalunya "està fent una veritable revolució tranquil·la" encapçalada per unes generacions que es troben entre els 30 i els 50 anys "formades en el pujolisme i en aquesta pseudodemocràcia de què teòricament gaudim però que a la vegada es demostra dia rere dia que és una gàbia que ens impedeix la nostra dignitat nacional i la nostra voluntat d'ésser, a més d'evitar que els catalans preservem la nostra cultura, llengua i nació".

"El gran canvi és aquí. Les elits catalanes ja no serveixen per fer el joc als poders de Madrid. Hi ha voluntat de construir un estat però que sigui nou. I tot plegat per construir un estat nou a una part de la nació catalana, Catalunya, que ha de ser l'avantguarda d'una gran transformació que, fermament crec, serà el principi de la fi de l'Espanya actual" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat