Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de novembre del 2014 | 20:46
Recull de premsa

Sellarès: "Cal eliminar les xacres del passat i fer net, tot refundant CDC contra la corrupció"

"Ara, persones com Josep Rull a CDC tenen la responsabilitat d'eliminar les xacres del passat i fer net, tot refundant CDC amb una gran catarsi contra la corrupció i les males pràctiques".

Un dels fundadors de Convergència (CDC), Miquel Sellarès, ha dit a un article que el partit no es va fundar a Montserrat: "Si allí s'hagués fundat CDC, ¿com pot ser que, setmanes després de la trobada a Montserrat, es constituís el Grup d'Acció al Servei de Catalunya (GASC)? El GASC es va crear amb l'objectiu d'aglutinar l'entorn pujolista i es va convertir, de facto, en la base i dinàmica per a la creació posterior de CDC".

A l'article CDC: 40 anys després, refundació Sellarès hi ha dit que a més a més "d'explicar bé la història", 40 anys després "cal fer una certa catarsi per veure la problemàtica del finançament de CDC i també d'algunes butxaques i de certes persones que van fer pedagogia de la corrupció", un missatge que l'autor de l'article ja explica a les seves memòries.

"Jo vaig denunciar el sector dels negocis de CDC i per això vaig ser expulsat del partit. Ningú, o molt poca gent –tot i estar-ne al corrent–, no va donar cap pas, llavors, per eradicar aquestes males pràctiques. Fa unes setmanes les clavegueres de l'Estat han obert les fosses sèptiques per intentar desprestigiar la transició nacional" ha recordat.

"Ara, persones com Josep Rull a CDC tenen la responsabilitat --ha continuat-- d'eliminar les xacres del passat i fer net, tot refundant CDC amb una gran catarsi contra la corrupció i les males pràctiques. Però a la vegada han de tenir orgull: Catalunya no seria on és ara sense CDC (i sense UDC) ni tampoc sense la figura de Jordi Pujol, cabdal en els 23 anys de govern en haver creat les mínimes estructures d'estat que avui tenim".

Finalment Sellarès ha dit que Mas i Rull "podrien aprofitar les sigles PNC (Partit Nacionalista de Catalunya) que vam intentar renovar Josep Maria Cullell i jo mateix" per a refundar el partit: "Aquesta seria una bona refundació a imatge de l'Scottish National Party (SNP), però tenint en compte que a Catalunya hi ha unes altres sigles històriques, ERC, que representen una potent i popular esquerra nacional. CDC ha fet 40 anys i cal assegurar la seva continuïtat fins al dia que aconseguim la nostra independència nacional. Potser després ja no tindrà sentit".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat