Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de novembre del 2015 | 13:16
Recull de premsa

Sáez Mateu:"La culpa no és de la CUP, ni de Junts pel Sí, ni de cap altre partit en concret. De fet, en democràcia no hi ha culpes, sinó vots"

En un article al diari Ara  el filòsof Ferran Sáez Mateu analitza la situació a Catalunya després dels resultats del 27-S i afirma al respecte " si sumes el cor del sistema amb els antisistema, què queda? Ara veiem que res. Zero.

Segona pantalla, segona lliçó, segon escarment. I és tot just aquí on comença una nova etapa. Cal parlar-ne sense dramatismes, obertament, però sense amagar per què som on som".

I creu Sáez Mateu que "la culpa no és de la CUP, ni de Junts pel Sí, ni de cap altre partit en concret. De fet, en democràcia no hi ha culpes, sinó vots. El personal ha decidit el que ha decidit, i punt".

I a partir d'aquí planteja que el que caldrà és pactar i en relació això afirma "tot pacte exigeix per força diàleg i negociació, i tota negociació política implica renúncies. En cas contrari no és un diàleg, sinó un monòleg creuat que no porta enlloc" i "Suposo que tothom és conscient de l'enorme responsabilitat que tenen els que van optar per la velocitat en detriment de l'objectiu. Suposo que a hores d'ara també tenim clar que aquell nyeu-nyeu ximplet dels "fulls de ruta" ha passat a millor vida, oi?".

I conclou "i finalment, cal entendre que l'objectiu a què s'aspira no reclama una majoria qualsevol, de la meitat més u. Si tenim clar tot això hauríem d'actuar en conseqüència, cosa que es tradueix a fer política, és a dir, parlar, negociar, imaginar. Sense dramatismes, sense retrets, serenament" ja que "Si la primera majoria absoluta independentista de la història del Parlament no aconsegueix sumar forces per investir un president i formar govern, es caurà en un ridícul polític fenomenal".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat