Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de maig del 2014 | 17:55
Recull de premsa

Ramoneda: "A Madrid hi ha pànic davant la hipòtesi que el bipartidisme es desdibuixi"

"Torna un fantasma que té Catalunya en el punt de mira: el govern de coalició PP-PSOE. Aquesta vegada ha estat Felipe González qui l'ha posat en escena, per a satisfacció del PP".

Josep Ramoneda, intel·lectual històricament proper al PSC, ha dit a un article que ara "torna un fantasma" que té Catalunya en el punt de mira: "el govern de coalició PP-PSOE".

"Aquesta vegada ha estat Felipe González qui l'ha posat en escena --ha recordat--, per a satisfacció del PP, que veu com l'expresident tira més aigua al ja aigualit vi de l'alternativa socialista. Rubalcaba diu sovint en privat que res perjudica tant les aspiracions electorals socialistes com que corri la brama que PP i PSOE són la mateixa cosa. I, de cop, Felipe els agermana".

A l'article L'hora dels fantasmes Ramoneda hi ha dit que Rubalcaba "ha sortit ràpid a jurar que, mentre sigui secretari general, el PSOE mai governarà amb la dreta"  però ha explicat que "la coalició berlinesa entre democratacristians i socialdemòcrates serveix de coartada per a moltes coses": "En aquest cas, dues: la crisi del bipartidisme i la qüestió catalana. A Madrid, i no només en el poder polític, hi ha pànic davant la hipòtesi que el bipartidisme es desdibuixi".

"Els fa por qualsevol forma d'intrusisme en un statu quo en què tot està lligat i ben lligat. I l'evolució del procés català fa que hi hagi molts partidaris que PP i PSOE vagin junts per compartir els guanys i els costos (sobretot de cara a Europa) de tancar la persiana a les aspiracions sobiranistes. Una coalició per tancar Espanya" ha sentenciat.

Finalment Ramoneda ha conclòs que el que "no està clar" és que aventurar la hipòtesi de la coalició en plena campanya electoral "sigui la millor manera de defensar el bipartidisme": "Per molts dels pocs que pensen anar a votar serà dissuasòria. En tot cas, Catalunya ja fa quinze anys que va liquidar el seu peculiar bipartidisme. I no ha anat malament".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat