Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de juliol del 2011 | 16:34
Recull de premsa · Política

X. Solano: "Dotar les delegacions de més personal i recursos és una inversió necessària"

"Durant una trobada amb un fons d'inversió britànic, els seus directius em confessaven que mai havien considerat invertir a Catalunya abans de parlar amb la delegació. Aquest fons, però, ja feia temps que invertia a Madrid".

Xavier Solano

Així de clar ha estat aquesta setmana Xavier Solano, exdelegat del govern de la Generalitat al Regne Unit i principal coneixedor de la política exterior catalana. "En aquest món globalitzat, si no tenim veu a l'exterior, la inversió se'n va a un altre lloc" ha sentenciat Solano, que posat tot l'èmfasi en la necessitat d'augmentar la inversió en les delegacions catalanes a l'exterior per tal d'afavorir i reactivar l'economia.

A l'article Les delegacions i la crisi, Solano ha dit que "si volem sortir de la crisi i encetar el camí per esdevenir un dels millors països d'Europa, cal que decidim sobre els assumptes propis dins i fora de les nostres fronteres" i ha recordat que "tots els estats del món i molts països sense estat propi tenen oficines de representació a l'exterior": "Per alguna cosa deu ser".

Xavier Solano ha denunciat, però, que no és "gens fàcil" estar a una delegació catalana a l'exterior. "D'una banda -ha continuat-, hem patit una pressió mediàtica com pocs. D'altra banda, tot i el bon tracte rebut de les ambaixades espanyoles, l'Estat encara nega l'estatus diplomàtic als representants catalans. Una actitud que contrasta amb la del Canadà, que sí que concedeix aquest estatus als representants del Quebec, i la de Bèlgica, que fa el mateix amb els flamencs i valons".

Des de la seva experiència, Solano ha volgut deixar constància que les delegacions catalanes "van a totes" amb la feina i ha dit que "durant els tres anys com a delegat a Londres, la delegació mai va tenir un no per resposta". "Es van obrir portes a multinacionals i també a microempreses; es va contactar amb ambaixades importants i, alhora, governs regionals i en vies de desenvolupament; ens vam reunir amb primers ministres, però també amb regidors" ha conclòs l'autor de l'article.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat