Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de març del 2015 | 17:58
La fotografia

L'ANC inicia una campanya per mobilitzar el vot exterior el 27S

Amb l'objectiu d'assegurar el màxim de vots per opcions independentistes, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat la campanya Mobilitzem el vot exterior per mobilitzar el vot exterior de cara al 27S.

Les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre han de ser definitives per començar la construcció d'un país nou. Amb l'objectiu d'assegurar el màxim de vots per opcions independentistes, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat una campanya per mobilitzar el vot exterior de cara al 27S.

Es tracta de la iniciativa internacional prioritària a l'ANC aquest 2015, especialment per les 37 Assemblees Exteriors que té arreu del món. Actualment, els catalans residents a l'estranger amb dret a vot superen els 200.000 (189.438 estaven inscrits al Cens Electoral de Residents Absents –CERA– el febrer del 2015; xifra a la que cal sumar-hi aquells catalans que estan inscrits al Registre d'Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA), així com també aquells que, tot i residir a l'estranger, no s'han registrat ni a l'un ni a l'altre) i poden ser decisius per assegurar una majoria independentista a les plebiscitàries.

L'eix principal de la campanya Mobilitzem el vot exterior és l'estrena de la web informativa www.votexterior.cat , i un díptic amb les explicacions per fer els tràmits necessaris en funció de la situació de cadascun dels catalans residents a l'estranger. A més, també s'ofereixen eines per animar a votar als familiar i amics residents a l'estranger, mitjançant les xarxes socials, la missatgeria mòbil i un model de correu electrònic per poder enviar a tots els contactes. La campanya, per tant, pretén mobilitzar els catalans residents a l'estranger, però a la vegada apel·la als catalans que resideixen a Catalunya a fer-se responsables de transmetre aquesta informació.

Mobilitzem el vot exterior, que a més de la web comptarà amb altres accions i materials informatius, es desplegarà en dues fases. L'actual és la d'aconseguir que els catalans residents a l'exterior s'inscriguin "ràpidament" al CERA o a l'ERTA, per evitar problemes produïts en comicis anteriors, en què milers de catalans es van quedar sense poder votar. La segona fase, serà la d'aconseguir que tots els inscrits al CERA o a l'ERTA exerceixin el seu dret a vot i ho facin per opcions independentistes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat