Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juny del 2016 | 10:45
Recull de premsa · Política

Soler: "Però els altres són tan grotescos"

En un article al diari Ara Toni Soler afirma que "En el desolador panorama polític espanyol, la gent de Podem és la que té una idea de l'Estat més respectuosa amb la plurinacionalitat, més responsable en la gestió de les tensions territorials, més comprensiva amb les aspiracions catalanes".

Barcelona · Tot i això matisa Soler "És cert que es fan dir "patriotes", que tenen tres corredors ferroviaris preferits i que volen recuperar Gibraltar, però són l'únic interlocutor possible del sobiranisme català, entre altres coses perquè són els únics que no han atiat l'odi ètnic cap a Catalunya. De fet, més aviat en són víctimes, perquè la força electoral d'En Comú Podem i la tirada d'Ada Colau (tot i els episodis de madriditis ) els converteix, segons l'espanyolisme castís, en una mena de cavall de Troia".

Soler també fa referència als "deliris de Susana Díaz, principal exemple de com l'anticatalanisme ha esdevingut el remei universal que s'apliquen tots els partits espanyols en moments de feblesa".

Així, reflexiona Soler respecte Podemos que "Davant d'aquest panorama, és comprensible que molts electors catalans simpatitzin amb l'opció que encarna Pablo Iglesias. Alguns perquè hi veuen respecte cap a Catalunya i el seu dret a decidir; d'altres perquè l'identifiquen, com en temps de Zapatero, amb aquella Espanya diferent que fa molts anys que reclamen".

I conclou que "ai las, hi ha tres males notícies: la primera és que, si no hi ha una sorpresa majúscula, el futur govern espanyol se'l manegaran entre PP, PSOE i C's. No només per fer la punyeta a Podem, sinó perquè són els partits que més s'assemblen i els que millor representen la centralitat, els interessos de les elits i les directrius de la troica. La segona mala notícia és que, encara que governés Podem, no tindria la força per imposar el seu model plurinacional, potser ni tan sols per promoure una reforma constitucional moderada (ja veurem si en té per frenar una més que possible reacció centralitzadora). I la tercera mala notícia és que, mani qui mani a Madrid, si aquí a Catalunya no hi ha un sobiranisme fort electoralment, amb autèntiques línies vermelles, no hi haurà diàleg que valgui, perquè el problema català es donarà per resolt. Un cop més".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat