Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de novembre del 2011 | 16:47
Recull de premsa · Política

Salvador Cardús: "CiU ha guanyat malgrat el seu candidat"

El sociòleg Salvador Cardús analitza, en una entrevista al setmanari El Temps, els resultats de les darreres eleccions al Congrés, i afirma que "CiU ha guanyat malgrat el seu candidat".

El sociòleg no dóna gaires esperances al pacte fiscal i assegura que "no hi veig el ganxo, entre més coses perquè els qui entenen què és això del pacte fiscal [...] també saben que no és possible". Adverteix que aquesta qüestió pot arribar a cansar: "o bé Convergència és capaç d'afegir algun horitzó polític a la seva proposta, més enllà de la cartera, que deia Duran, o si no potser acabarem desmobilitzats". Cardús creu que Josep Antoni Duran i Lleida ha fet una bona campanya, però no creu que "el ganxo electoral fos ell mateix".

Cardús també analitza la crisi dels socialistes i assegura que el grup propi és el menor dels problemes que té el PSC, ja que "si ho pensen resoldre amb un bon repartiment del pastís perquè no hi hagi ningú descontent i totes les famílies quedin ben representades, no se'n sortiran". Creu que "així no se surt de la crisi. Potser tenir un PSOE dèbil els deixa més marge de maniobra, però no els dóna la solució". Pel que fa als resultats d'ERC, Cardús apunta que "no és que s'hagi mantingut, és que ha remuntat". I de cara al seu Congrés, diu que "la música ha sonat bé", però "la lletra no la sabem".

Finalment, sobre el futur Govern de Mariano Rajoy, recorda que "cada cop que hem tingut ministres catalans, quan han anat a Madrid han fet d'espanyols i no de catalans".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política catalana
Pere Cardús: "El combat del 2017: esteu a punt?
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Indica publicitat