Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de desembre del 2011 | 16:59
Recull de premsa · Política

Soler: "Les exportacions catalanes han crescut un 16% l'últim any. El manteniment d'aquesta tendència és clau"

"Les ambaixades compleixen una important funció política, però sobretot econòmica, comercial i cultural".

Toni Soler

L'historiador Toni Soler ha denunciat a un article publicat a l'Ara que la "dèria" per suprimir les delegacions exteriors de la Generalitat "ja no només és cosa de la caverna madrilenya, sinó que comença a aflorar en mitjans molt més proclius a l'actual govern català".

A l'article En diuen austeritat, Soler ha indicat que aquesta tendència creixent "confirma que s'està adobant el terreny per a una retallada severa de la diplomàcia catalana en la negociació dels pressupostos del 2012": "Efectivament, com avui explica aquest diari, hi haurà menys delegacions i de menor rang. Convé recordar que el PP català ho ha posat com a condició in-ne-go-ci-a-ble".
El que es qüestiona de veritat és la presència internacional de la Generalitat ─és a dir, de Catalunya"
L'autor de l'artricle ha afirmat que si aquest fenomen es confirma, "les ambaixades d'en Carod quedaran minimitzades, la qual cosa serà, sens dubte, la primera gran victòria ideològica del PP català" i ha insistit en què aquesta és una "qüestió ideològica emmascarada per hipòcrites proclames d'austeritat". "Sense dubte, les delegacions exteriors costen diners ─ha dit─. Potser massa diners, no diré que no. Però el que es qüestiona de veritat és la presència internacional de la Generalitat -és a dir, de Catalunya-".

Soler ha conclòs que allò que vol el PP és "que, amb la cançoneta d'evitar duplicitats, Catalunya no existeixi a l'exterior" i ha sentenciat que les ambaixades "compleixen una important funció política, però sobretot econòmica, comercial i cultural": "Gasten massa? Estan mal gestionades? Parlem-ne. Però que la Generalitat impulsi i empari la internacionalització econòmica i cultural de Catalunya és una necessitat indiscutible".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Notícia · General
Puigdemont:"Estic convençut que si els catalans decideixen que esdevinguem un Estat, molt aviat podrem veure la selecció nacional competint amb campionats oficials"
Indica publicitat