Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2011 | 18:06
Recull de premsa · Política

Ferran Sáez: "El nacionalisme espanyol programàtic ha arribat i no se'n vol anar"

L'escriptor i professor de la URL, Ferran Sáez i Mateu, ha sentenciat que el nacionalisme espanyol "radical i involucionista" ha ascendit des de les darreres eleccions. "La formació Unión, Progreso y Democracia (UPD) [...] ha augmentat espectacularment".

Ferran Sáez

El veritable origen, segons Sáez, cal buscar-lo "en la segona legislatura d'Aznar, la de la majoria absoluta quan, d'una manera completament irregular –algun dia se sabrà: tot s'acaba sabent-, l'estat va gastar-se milions d'euros creant, subvencionant i teledirigint plataformes contra el terrorisme que, en realitat, només provaven d'erosionar el PNB".

A l'article L'espanyolisme radical creix, publicat al setmanari El Temps, Sáez ha insistit en què és justament "aquell brou espès" d'on aflora "la llavor" d'UPD, un partit que aspira a "una profunda reforma que neutralitzi de facto l'estat de les autonomies". "Paradoxalment –ha continuat l'autor de l'article- la idea central d'aquest partit és... el constitucionalisme!". Ferran Sáez també ha indicat que aquest creixement del nacionalisme espanyol "té sens dubte un sostre" però ha sentenciat que "és probable que [...] UPD acabi condicionant el PP o el PSOE al parlament espanyol": "De fet, això podria passar ben bé d'aquí un any".

"Observeu amb atenció –ha conclòs Sáez- el mapa de les darreres eleccions i, més concretament, el transvasament de vots: són el PSOE [cap a UPD], sobretot a les grans ciutats. El nacionalisme espanyol programàtic –no el xaró d'Inestrillas- ha arribat i no se'n vol anar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat