Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de març del 2011 | 18:54
Recull de premsa · Política

Cardús: "Sarcàsticament, podríem dir que cada vegada hi ha més independentistes... contra la independència"

Salvador Cardús

Arran de l'abandó de Joan Laporta de la coalició SCI, el sociòleg Salvador Cardús ha fet una reflexió sobre el món de l'independentista a 'Independentisme vs. Independència' al diari Ara. Cardús afirma que, tot i no alegrar-se del trencament, "no calia ser profeta" per preveure'l, tenint en compte el "perfil dels seus líders". En aquest sentit, el sociòleg ha augurat noves escissions a la coalició i ha afirmat que la seva decisió de presentar-se amb Catalunya Acció a Barcelona "marca el nivell més baix imaginable del rigor ideològic i democràtic de SI".

El sociòleg també afirma que, al seu parer, "Laporta va prendre una mala decisió quan es va desdir de participar en la proposta de Reagrupament". Sobre la formació de Joan Carretero, Cardús ha criticat de nou la "precipitació" de presentar-se a les eleccions del 28 de novembre, i ha conclòs que, si el final de RCat és la seva dissolució dins d'ERC, serà "la seva desaparició com a moviment civicopolític i s'endura a la tomba moltes il·lusions i energies consumides inútilment".

Pel que fa a ERC, Cardús afirma que el seu "declivi" va iniciar-se quan no feia ni un mes que era al govern "amb un dels gestos més inútils de la política catalana recent" i que a hores d'ara "encara no ha sortit de la perplexitat i segueix jugant a la gallina cega".

Aquest escenari polític, just quan l'independentisme es troba en el seu punt més àlgid, permet dir sarcàsticament, segons Cardús, que "cada dia hi ha més independentistes... contra la independència". El sociòleg, doncs, conclou que cal evitar les precipitacions i "treure's del cap definitivament la idea que l'independentisme ha de ser unitari, perquè afortunadament és ideològicament divers", i que el que és necessari és que hi hagi "molts independentistes a tots els partits".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat