Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de de juny del 2012 | 18:44
Recull de premsa · Política

Cardús: "Res de divorcis: la independència, un camí de concòrdia amb Espanya"

"Res de ressentiments per canalitzar: simplement, voluntat de ser un país lliure, just i pròsper".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha sentenciat que el combat per la independència "és també i sobretot una guerra de paraules carregades de significats".

L'autor de l'article Combatre o construir amb paraules ha dit que aquest combat "busca no tant el debat racional sinó el rebuig o l'adhesió [...] la derrota o la victòria emocional". "En els extrems ─ha continuat Cardús─, es tracta de fer por anunciant l'apocalipsi final, o de prometre l'Arcàdia feliç per a l'endemà mateix". Cardús ha insistit en què, si és cert que un independentisme "il·lús" pot generar "molta frustració", l'unitarisme "apocalíptic" pot acabar provocant "molta violència a mesura que ens acostem a l'adéu a Espanya".

L'autor de l'article ha alertat que els qui volen parar els peus al president Artur Mas "amenacen amb un xoc de trens per referir-se a una cosa tan assenyada i pacífica com és la voluntat democràtica de sobirania dels catalans". En aquest sentit, l'autor de l'article ha citat Josep Antoni Duran i Lleida: "La meva obligació és canalitzar aquests legítims sentiments [independentistes] cap a una aposta viable i que no divideixi".

Finalment, Cardús ha conclòs que l'independentisme "té pendent la revisió i renovació del seu llenguatge": "Superada la fase reactiva [...] hauria d'entrar ràpidament -no queda gaire temps- en un discurs propositiu, cordial i generós. Res de xocs de trens: la independència, com a via directa cap al món. Res de divorcis ni separacions: la independència, camí de concòrdia amb Espanya. Res de ressentiments per canalitzar: simplement, voluntat de ser un país lliure, just i pròsper".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat