Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de de setembre del 2012 | 17:51
Recull de premsa · Política

Cardús: "President: necessitem saber fins on us veieu capaç de portar aquest país"

"¿No és prou clar, a hores d'ara, que sense sobirania no hi ha futur i que sense independència no hi ha dret a decidir res?".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha instat de manera urgent el President a ser clar: "President: necessitem saber amb urgència fins on us veieu capaç de portar aquest país, perquè aquest qui dia passa any empeny s'està fent insuportable".

A l'article On sou, President? Cardús ha denunciat la manca de claredat d'Artur Mas en el seu posicionament independentista i ha sentenciat que la veu del President "no se sent com l'hauriem de poder escoltar". "Del candidat i després President Artur Mas en vam escoltar les primeres exigències greus d'austeritat [...]. Van ser paraules que es van rebre com una prova de sinceritat i coratge [...]. Ara bé, si aquella exigència inicial va ser vista com a necessària [...] ara ja sabem que amb els ajustaments pressupostaris no n'hi ha ni per començar" ha lamentat l'autor de l'article.
El pacte fiscal és una petició feta des de la impotència política i transmet més esperit de derrota que de lluita i victòria"
Cardús ha insistit en què "l'evidència del silenci presidencial s'ha fet especialment clamorosa davant de la petició de rescat al Govern espanyol", ja que la situació econòmica límit, les conseqüències polítiques que aquest rescat té sobre l'autogovern i el deteriorament de la imatge internacional "d'un país que havia estat reconegut com un dels quatre motors d'Europa no es poden liquidar amb quatre explicacions tècniques sobre les dificultats de finançament".

Cardús ha instat el President a "evitar que la comprensió inicial" es converteixi en "mera resignació" i a "donar valor i orientació als esforços positius que es fan per sortir de la depressió econòmica": "No es tracta de sobreviure a les amenaces, sinó de tenir la convicció que les forces estan ben orioentades i no seran en va". L'autor de l'article ha conclòs que ens cal un Govern "amb molta força, imaginació i consistència política" i ha sentenciat que el pacte fiscal és "una petició feta des de la impotència política i transmet més esperit de derrota que de lluita i victòria": "No és prou clar, encara, que sense sobirania no hi ha futur i que sense independència no hi ha dret a decidir res? President: necessitem saber fins on us veieu capaç de portar aquest país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat