Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de desembre del 2011 | 16:52
Recull de premsa · Política

Cardús: "Cal pagar als funcionaris i, alhora, decidir quin ha de ser el model de funció pública d'aquí deu anys"

"Cal reconfigurar el lloc de la societat civil i preveure la seva capacitat d'acció sense subvencions. I, esclar, cal dibuixar el perfil complet del nou país que tindrem a les mans".

Salvador Cardús

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha insistit en la idea que la gestió del present demana "esforços titànics", però que tot i així "no s'hauria d'emportar totes les energies".

"Ens cal començar ─ha dit─ a pensar també en com encararem l'endemà. [...] Pensar la postcrisi ja és apropar-s'hi accelerant-ne l'arribada". Cardús ha recomanat a l'article Pensar l'endemà de la crisi "pagar el sou als funcionaris i, alhora, decidir quin ha de ser el model de funció pública per d'aquí a cinc o deu anys", mentre que alhora es "fa sostenible" la universitat, i se'n reinventa la seva eficiència.

L'autor de l'article també ha insistit que cal "reconfigurar el lloc de la societat civil i preveure la seva capacitat d'acció sense subvencions", i que, de manera genèrica, cal "dibuixar el perfil complet del nou país que tindrem a les mans". "El futur postcrisi, tard o d'hora, arribarà ─ha conclòs─. Hi arribarem poc o molt esgarrinxats, sovint pagant justos per pecadors [...] Però, [...] mentre amb un ull mirem com podem sobreviure al present, amb l'altre hauríem d'intentar veure la mena de món que vindrà i decidir quin paper hi farem".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat