Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de novembre del 2009 | 15:08
Recull de premsa · Política

Toni Strubell: "D'una revolada, l'Ertzaintza s'ha quedat sense ensenya basca a l'uniforme"

Barcelona · Toni Strubell parla, en un article a El Punt, de l'obsessió identitària del govern basc i de la Conferència Episcopal Espanyola. Strubell recorda que "els constitucionalistes espanyols fins ara han acusat els governs catalans i bascos de tenir una obsessió identitària', però ara que són al poder els qui abans feien aquestes acusacions, resulta interessant d'observar el seu capteniment al respecte".

Strubell critica la decisió del conseller d'Interior basc, Rodolfo Ares, de retirar dels uniformes de l'Ertzaintza un petit escut amb l''ikurrin' i la lletra E' d'Euskadi. Assegura que a alguns els sembla un tema menor, però als altres, segons com "ens fa entrar ganes de demanar-nos si les ganes de treure allò que els altres han posat, d'eliminar senyals d'identitat que porten quasi tres dècades de tradició, no és, també, una obsessió identitària. Si posar és pecat, no ho pot ser també el fet de treure? Tampoc no és qüestió que el tàndem PSE-PP no hagi posat coses també. Ha omplert tant com ha pogut l'escenari institucional basc de banderes espanyoles. s simplement un neutre compliment legal, tot això? O és també obsessió identitària?".

D'altra banda, Strubell assegura que tot apunta que el successor de Juan María Uriarte, bisbe de Sant Sebastià, serà el conservador José Ignacio Munilla, actual bisbe de Palència. Això "ha xocat amb els sectors més progressistes de l'Església basca i fins i tot ha estat vist com una mena de provocació". Strubell recorda que "si bé Munilla és donostiarra i bascoparlant, ningú pot oblidar que representa aquella part més conservadora de l'Església en què actualment senyoreja l'Opus Dei". Tot forma part "d'un escenari en què resulta difícil de no veure-hi una operació pinça contra la identitat basca, ara en la política i en l'educació, ara en l'Església". Cadascú ho veu a la seva manera. "Per alguns, és identitari' tenir un bisbe basquista i portar un ikurrin a l'uniforme". Pels altres, "també és identitari lluir una taca destenyida en aquell mateix uniforme". Ara falta veure "quines seran les repercussions reals de la revifada d'obsessió identitària que mou el govern basc i la Conferència Episcopal Espanyola".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat