Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de febrer del 2010 | 15:06
Recull de premsa · Política

Joan Manuel Tresserras: "No es pot sacrificar el català per garantir un negoci"

Barcelona · Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació del Govern, està convençut que la llei del cinema s'aprovarà aquesta mateixa legislatura amb un ampli consens parlamentari. El conseller assegura, a una entrevista a l'Avui, que la iniciativa té el suport de la majoria l'opinió pública i que majors i exhibidors acabaran entenent que no es pot mantenir una discriminació tan flagrant de la llengua catalana i que la llei també beneficiarà el sector.

Tresserras subratlla que la llei s'ha fet "amb molt diàleg: en el tram de redacció final es van incorporar el 50% de les al·legacions que van arribar des de diversos grups". Per tant, "el que no es pot dir és que no hi ha hagut diàleg. I perquè s'ha dialogat, estem segurs de poder disposar d'una majoria suficient al Parlament, que esperem que sigui molt àmplia". s en aquest sentit que assegura que "és una llei a favor de la indústria i de la llibertat en la qual no hem traspassat cap límit".

Tresserras subratlla que "és una llei a favor del sector, de les productores, exhibidores i distribuïdores. Ara bé, no pot ser que per garantir un model de negoci se sacrifiqui la llengua i la cultura catalanes. Si no cal sacrificar-ho a Hongria, a Dinamarca, a Txèquia i als països escandinaus, aquí tampoc". El conseller destaca que el es demana és "un tracte igual, de dignitat i respecte per la llengua i la cultura catalanes. Però a la llei només hi ha un article sobre això, la resta vol racionalitzar el suport a la producció, establir ajuts al sistema de la distribució, afavorir la versió original subtitulada, ajudar els exhibidors a la modernització de les sales... Tot plegat comporta un compromís de recursos públics en el sector molt més ampli del que hi ha hagut fins ara".

Tresserras assegura que "no hem deixat ni deixarem de parlar i dialogar, però el missatge és de fermesa i compromís amb la llei". El conseller també parla dels papers de Salamanca i assegura que "el mes que ve, si no abans, hauran tornat el gruix dels papers de Salamanca i ja només quedaran uns serrells". Pel que fa al futur del Palau de la Música, Tresserras creu que "s'hauran de separar molt bé els càrrecs executius i professionals dels honorífics i de control".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat