Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de d'octubre del 2010 | 14:13
Recull de premsa · Política

Sergi Sol: "El PSOE i el PP, a costa de la lluita antiterrorista, s'han muntat un negoci fabulós"

Barcelona · El periodista Sergi Sol ha sentenciat que el el procés de pau que ha impulsat l'esquerra abertzale "és viscut amb menyspreu i terror" pel PSOE i el PP, uns partits que,  a costa de la lluita antiterrorista, "s'han muntat un negoci fabulós". "s aquest pretext -ha continuat Sol- i només aquest, el que els ha permès haver assaltat el govern basc, on Patxi López fa de capatàs i Antonio Basagoiti és el predicador que vetlla per l'aplicació de la més estricta ortodòxia espanyolista".

L'autor de l'article Les coses pel seu nom  ha denunciat que ambdós partits polítics, "sense ETA no haurien pogut justificar la martingala de la llei de partits" i que sense la llei de partits "no haurien pogut excloure del joc polític el tercer partit del País Basc en nombre de sufragis". "Va ser aquest tripijoc -ha dit Sergi Sol- premeditat el que va fer possible constituir un Parlament que és una imatge distorsionada de la societat basca".

"Les coses pel seu nom -ha sentenciat l'autor de l'article-. Sense el pretext d'ETA mai no podrien haver iniciat una cacera de bruixes ni haver instrumentalitzat fins a extrems delirants el poder judicial, com a servil aparell de les directrius governamentals". Sergi Sol també ha denunciat que amb el pretext d'ETA, el PP i el PSOE "han pogut arremetre com feres contra les estructures socioeconòmiques emergents de la societat basca" i han pogut "justificar el penós tancament d'Egunkaria, colofó d'una escalada repressiva que es va iniciar amb el tancament d'Egin".

Sergi Sol també ha reclamat que sota aquest pretext ambdós partits "silencien les múltiples denúncies i testimonis de tortura, una de les vileses més grans que pot cometre un ésser humà". "Però no era la vida humana el valor suprem a preservar? -ha conclòs Sol- Només així s'entén el periodisme de guerra amb què s'aborda el conflicte basc, que té per única font informativa les consignes i els comunicats de premsa del Ministeri de l'Interior".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat