Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de juny del 2010 | 17:10
Recull de premsa · Política

Gordillo: "Hi ha massa pretorians i mediocres aferrats a la cadira mentre els idealistes pleguen"

Barcelona · El periodista Saül Gordillo relata a l'article Marxen els bons', arran de l'anunci que Marina Llansana es retira de la primera línia política -"tot i ser una de les promeses de l'independentisme parlamentari"-, la idea que té una nova generació de polítics d'entendre que la seva responsabilitat "no és per sempre". "Ella no és l'única -diu l'autor- que, en l'actual context de convulsió, decideix passar pàgina a la seva etapa política i institucional". Aquesta mentalitat dels polítics de nova fornada "produeix una fractura intergeneracional amb els polítics d'una altra època, aquells que s'aferren al càrrec i han fet d'això un modus vivendi", explica Gordillo. El periodista diu que coneix més "Llansanes", "que abandonaran la política aquesta legislatura": són, segons l'autor, joves que "no són esclaus de les sigles, sinó que estan compromesos amb uns valors", a diferència de les "generacions que van ser hereves de la Transició, marcades per una absoluta submissió als aparells del partit". 

Gordillo conclou que, "ara que tocaria una certa catarsi de la política catalana [...] es dóna la paradoxa que són aquestes fornades les que diuen adéu", i això li sap greu "com a ciutadà". "Hi ha massa pretorians, conspiradors i mediocres aferrats a la cadira mentre els idealistes pleguen".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat