Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de juny del 2010 | 14:34
Recull de premsa · Política

Joan Laporta: "Els polítics catalans s'han convertit en vassalls de l'Estat espanyol"

Barcelona · El president del Barça, Joan Laporta, reivindica la majoria d'edat de Catalunya per decidir el seu propi futur i aposta per buscar el "vot útil de l'independentisme". Laporta adverteix, a una entrevista a Deia, que no es pronunciarà sobre el seu futur polític fins que abandoni el seu càrrec actual. Afirma que si es presenta ho farà "a través d'un partit polític nou que hauria d'explicar per què la millor Catalunya és una amb el seu propi Estat".

Assegura que com que "l'Estat espanyol no resol els problemes que tenim ha arribat el moment de posar damunt la taula el debat i desenvolupar l'activitat política perquè Catalunya tingui el seu propi Estat". Laporta també opina que ni Artur Mas ni Joan Puigcercós creuen en un Estat català: "No hi creuen. Uns perquè si aposten per un Estat per Catalunya perden els seus votants conservadors, i altres perquè han demostrat que, lamentablement, quan han tingut capacitat de condicionar al govern i hi han entrat, han fet un paper que ha deixat molt a desitjar". s per això que afirma que "el tripartit ha estat un autèntic fracàs", ja que "hem tingut menys capacitat per decidir, no hem aconseguit més autogovern, hem hagut de suportar la indignitat que representa per als catalans que un Estatut votat pel poble encara estigui en el Constitucional".

En aquest sentit Laporta assegura que "els polítics catalans s'han convertit en uns vassalls de l'Estat espanyol. Hem de reaccionar per evitar la teràpia narcotitzant que ens estan aplicant els que governen aquí, que segueixen al peu de la lletra el que diuen des de Madrid". Creu que "no és Espanya qui ens ha de dir què hem de fer" sinó que "el poble català ja és gran per decidir què vol ser".

Sobre el TC, creu "no té competències per decidir el que ha votat el poble de Catalunya i això el president Montilla ho hauria de tenir molt clar". Assegura que "quatre anys per resoldre el constitucionalitat de l'Estatut és una burla i un atemptat per la dignitat dels catalans". Per això, creu que "la societat catalana ha de reaccions perquè ens trobem en un moment que són masses coses les que ens estan passant i les hem consentit". Creu que cal reaccionar perquè "Catalunya s'està morint perquè ens l'estan matant" i considera que "el president Montilla hauria de parlar amb el seu partit perquè no haguem de patir aquests atemptats a la dignitat i aquest espoli que estem patint des de fa anys". Laporta també fa balanç en aquesta entrevista dels seus anys al capdavant del Barça i de l'entrenador Pep Guardiola.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat