Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de juliol del 2015 | 07:04
Recull de premsa · Política catalana

Toni Comín: "La "llista única civil" apareix com l'última esperança de suscitar un consens suficientment sòlid".

El professor i exdiputat al Parlament, Toni Comín, escriu al diari Ara sobre els pros i els contres de la presentació d'una llista civil unitària de cara al 27S. Per a Comín "Aquesta fórmula reté els avantatges de la "llista única de partits", però n'evita els inconvenients.

Barcelona · En efecte, en no tenir líders ni partits polítics, no representa cap espai ideològic en concret, ni tampoc la suma de cap d'ells. I, d'aquesta manera, evita l'efecte de centrifugació de vot que, inevitablement, provoca la presència d'espais ideològics diferents en una mateixa llista."

D'altra banda tembé considera que "La llista única civil és una fórmula guanyadora perquè manté els avantatges del concepte de "llista única" però, en excloure'n els líders polítics, en conjura els inconvenients. La pregunta que ens hem de fer, per tant, potser és aquesta: ¿de què es tracta, de ser justos amb els nostres líders i reconèixer els riscos que han assumit, o de guanyar el plebiscit?

Tanquem d'una vegada aquest debat sobre les llistes -més aviat desgastant, tot sigui dit  per després guanyar a les urnes el 27-S. Tenim massa feina per fer, una República per aixecar i un país sencer per unir"

Tot i aquestes consideracions també ens alerta que "és important tenir consciència de les conseqüències que una fórmula com aquesta implica. La primera i principal és la separació de les eleccions plebiscitàries de les eleccions constituents. No ens confonguem: si els líders polítics són un risc o un inconvenient de cara al plebiscit, en canvi són del tot imprescindibles per tirar endavant el procés constituent".

I conclou "aquesta creiem que és la fórmula que ens pot permetre als partidaris de la independència guanyar la partida decisiva".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat