Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de novembre del 2016 | 11:23
Recull de premsa · Política catalana

Soler: "Junqueras ha de pactar amb el PDECat, amb la CUP i amb la realitat"

En un article al diari Ara Toni Soler  afirma que "En les pròximes setmanes se sabrà si l'actual legislatura catalana té recorregut o no. Tot depèn de si el govern de JxSí aconsegueix fer aprovar els pressupostos".

I al respecte afegeix "La CUP va proposar fa un mes apujar l'IRPF als qui ingressen 60.000 euros o més. Una persona amb aquests ingressos (més o menys, un sou de 3.000 euros en 14 pagues) es pot considerar classe mitjana o alta; depèn del context. No és el mateix si vius en un pis heretat dels pares, o si estàs hipotecat i la teva parella està a l'atur. És cert que, per desgràcia, la xifra està molt per damunt del sou mitjà, però potser el problema són més aviat els sous baixos i el salari mínim, en la línia del que, el 2014, explicava el Miquel Puig en aquest article. D'altra banda, en vista que ERC i el PDECat no es posen d'acord, JxSí ha consensuat mesures alternatives per augmentar els ingressos via impostos nous o via retallada de les deduccions. Però això forma part d'un debat més ampli, que depassa l'àmbit autonòmic. La política fiscal amb majúscules la fixen els estats, i Catalunya encara no ho és, en part perquè aquesta esquerra tan fanàticament redistributiva (PSC i els comuns) no veu cap problema en el fet que els impostos que paguem -i les inversions que se'n deriven- depenguin bàsicament del ministre Montoro".


Conclou Soler "Els republicans creuen que, amb una política d'ingressos alternativa, poden obtenir resultats similars i acontentar la CUP. Ja ho veurem. Però fer uns pressupostos de consens és l'objectiu suprem; el que hi ha en joc és molt més gros. Les cessions mútues entre forces tan diferents són la dificultat, però també la grandesa, del projecte sobiranista. Un projecte que pretén, entre altres coses, que l'esforç fiscal dels catalans el decideixin ells mateixos (i també l'ús que se'n fa). Aquesta veritat s'ha d'enlairar per damunt dels escarafalls impostats dels puristes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat