Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de gener del 2016 | 13:04
Recull de premsa · Política catalana

Ramoneda "Pessimisme i passió

En un article al diari Ara Josep Ramoneda ens diu que "Després del previsible no de la CUP a Mas (l'única sorpresa és que hagi trigat tant i hagi estat tan ajustat), ara toca entonar les absoltes del procés i buscar caps de turc, perquè quan s'opera en nom de béns superiors es necessiten traïdors per justificar els entrebancs".

Així  afirma "Ara toca donar el procés per mort: ho fan a Madrid amb entusiasme, però sense tenir-les totes, l'han enterrat ja un pilot de vegades i ha tornat a reaparèixer. I ho fan certes veus del sobiranisme amb un fatalisme que ja resulta tòpic: una vegada més l'enemic era a casa, ens ho hem liquidat nosaltres mateixos" i afegeix "El caràcter ciclotímic del procés, passant sense solució de continuïtat de la fase de l'entusiasme infundat a la fase del pessimisme irritat, no és cap trastorn psicològic nacional. És el fruit d'una estratègia equivocada perquè s'ha fonamentat en unes expectatives que en cap moment han estat reals."

Pel periodista "La fe té a veure amb els miracles, no amb la rugosa realitat de la política. I aquesta diu que per assolir la independència queda moltíssim camí per córrer, que el capital electoral acumulat, encara que hagi crescut molt els últims anys, no és suficient". I també afirma que "Els que encara segueixin prometent la desconnexió per d'aquí divuit mesos estaran venent fum, i els que vulguin repetir coalicions com Junts pel Sí, o no s'han adonat del que ha passat o busquen desesperadament refugi per les seves pròpies debilitats".

I conclou Ramoneda "Ja fa temps que a la política —i a la creació d'opinió— s'hi troba a faltar, a un cantó i l'altre, aquella peculiar capacitat per la distància que ens ajuda a alliberar-nos dels paranys dels tòpics i del sentit comú, a discernir quan arriba el veritable moment d'oportunitat i a no confondre'l amb la il·lusió".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat