Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de juliol del 2016 | 13:59
Recull de premsa · Política catalana

Fernàndez: "L'anomalia espanyola creix i ens dóna nou argumentari infinit per seguir marxant"

En un article a l'Ara David Fernàndez assegura que "Des del mateix moment en què aquest país va decidir obrir un procés democràtic cap a la plena llibertat, l'Estat va engegar ipso facto un contraprocés autoritari, de tuf inquisitorial i rivet demofòbic".

I afegeix al respecte "Des del 2012, hem vist agents policials visitant fiscals a la Ciutat de la Justícia, unitats paral·leles especialitzades, xarxes de compres de confidents, processos per posar urnes, portades falses contra alcaldes i usos de l'aparell de l'estat -recordin la filtració de les trenta-tres fotos dels jutges- com a mera policia política. És a dir, La vida dels altres, Estat de setge i Agenda oculta, per dir-ho en termes cinematogràfics. Merda reconcentrada en pols amb embolcall de democràcia".

Així, per a Fernàndez "La primera premissa clàssica de tot control panòptic és veure sense ser vist i alterar sense que es noti -" que se consiga el efecto, sin que se note el cuidado " ordenaven el 1712-, però els aprenents de Torquemada tiren d'empastifada general, i a voltes fiquen la pota fins al final. Axioma general: la guerra bruta és corrupció i la corrupció és guerra bruta. I totes dues existeixen".

També fa Fernàndez referència a les escoltes entre Fernández Díaz i De Alfonso "Ara, aquí, s'escolen audicions del barrija-barreja polític, mediàtic i judicial de la guerra bruta del clavegueram estatal. Memòria de l'arbitrarietat i sinopsi de la llei del silenci, el general Sáenz de Santamaría era prou dràstic: "Hi ha coses que no es fan; si es fan no es diuen; si es confirmen, es desmenteixen". Els sona?"

Sobre la guerra bruta assegura aquests que "la guerra bruta -aquest és l'objectiu- només triomfa si és capaç de capgirar el mentrestant, doblegar els processos quan es produeixen i avortar projectes abans que es materialitzin. I és per això que és ara, i aquí, quan ha de ser derrotada i desbordada" i es mostra indignat per l'impunitat amb la que alguns han actuat i ho continuen fent " l'altre deix kafkià és la impunitat, on l'estat espanyol ocupa el pòdium europeu. Els (pocs) condemnats dels GAL han complert de mitjana un 10% de la condemna, els colpistes del 23-F cobren tots la màxima pensió militar i als assassins de Lasa i Zabala se'ls va lloar amb pensió vitalícia. Marcelo, la Verge emmedallada i la cabra de la Legió fan tota la resta".

Ens diu Fernàndez també que "la guerra bruta s'atura només amb el mateix estri amb què cal seguir avançant: la determinació col·lectiva, la constància perseverant i les majories socials, malgrat que ho provin mil cops més i de mil maneres".

I de tot plegat en treu tres conclusions "

Primera, que de la temptació de la guerra bruta cap estat -o projecte d'estat- n'està exempt. Palla en ull propi, dubto que en el cas Cesicat fóssim tan contundents com calia: quan eren els Mossos qui monitoritzaven l'activisme social. O sigui que tatuem-nos a la neurona no acabar sent allò que combatem: mai ser com ells, diria Galeano.

Segona, que l'anomalia espanyola creix i ens dóna nou argumentari infinit per seguir marxant: si no es dimiteix per indecència i vergonya, almenys que ho facin per incompetent ridícul espantós. I com que no passarà pas, nosaltres a la nostra: maletes republicanes i via fora. I tercera entrelligada, ben temptat de citar Rubianes, caldrà aclarir que l'única forma de sortir-nos-en és la república que vindrà. És la que els engegarà al País d'Aneu a Pastar Fang, l'Imperi del Mateu-vos entre Vosaltres i l'Estat del Deixeu-nos en pau. D'una santa vegada. Per no emprar un altre terme"

 
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat