Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de febrer del 2015 | 18:20
Recull de premsa

Matas: "MES afronta el cicle electoral apostant per una geometria variable de pactes només amb partits d'esquerres"

"Moviment d'Esquerres està intentant policromar el socialisme català i, aprofundint en el socialisme catalanista, s'ofereix també a representar el socialisme sobiranista".

El Catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, Jordi Matas, ha dit a un article que el nou partit MES afronta el cicle electoral del 2015 "apostant per una geometria variable de pactes només amb partits d'esquerres": "Tot i que és altament improbable que es produeixi una victòria electoral en solitari de MES, la seva vocació de coalició no és conseqüència de la debilitat del nounat, sinó del convenciment que s'aproximen temps que demanden una activitat consistorial, parlamentària i governamental plural i compartida".

A l'article MES: un nou socialisme Matas hi ha dit que MES "rebutja concebre la competència electoral en clau excloent perquè considera que la suma de les forces d'esquerres és l'únic procediment efectiu de transformació social" i ha puntualitzat que el "problema" del partit "és que si no troba aliats que vulguin compartir amb ells les seves tesis pactistes, la seva debilitat electoral els relegarà a l'ostracisme".

"Sobre l'encaix de Catalunya a Espanya, la nova formació també presenta alguna peculiaritat --ha continuat--. La majoria dels seus líders en el passat van ser ferms partidaris de resoldre les conflictives relacions entre Espanya i Catalunya a través de la via federal, però ara adverteixen que només és possible avançar amb l'anomenat dret a decidir dels catalans i, més concretament, amb la celebració d'un referèndum vinculant".

Matas ha sentenciat que MES "diu que és un nou partit socialista català i per definir-se incorpora expressions trivials molt de moda com "fer política més participativa i més transparent", "estructures orgàniques obertes i permeables" o "propostes renovadores per revitalitzar la democràcia"" però ha conclòs: "Ja veurem quin serà el seu recorregut, però Moviment d'Esquerres està intentant policromar el socialisme català i, aprofundint en el socialisme catalanista, s'ofereix també a representar el socialisme sobiranista".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat