Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de novembre del 2012 | 17:56
Recull de premsa

López: "Hem de deixar les 'policies' en un segon pla. Ara toca la 'politics'"

"Cal veure i tractar aquestes eleccions que vénen com a extraordinàries. Per primera vegada no hi haurà dos eixos polítics d'importància equivalent (eix social / eix nacional)".

El professor de la UPF, Jaume López, ha assegurat que les eleccions del proper 25-N seran "extraordinàries" perquè per primera vegada "no hi haurà dos eixos polítics d'importància equivalent (eix social / eix nacional)".

"El debat sobre l'estat propi supera tots els altres" ha sentenciat a l'article De les policies a les politics. "Certament, els unionistes ─ha alertat─ intentaran seguir amb la lògica habitual, autonòmica, dels eixos d'igual rang, i intentaran que es parli del dret a decidir o de l'estat propi al mateix nivell que es parla de les polítiques sanitàries, les educatives o agràries, entre d'altres".

López ha denunciat que posar al mateix nivell la discussió sobre el pressupost actual i la seva gestió, i el debat sobre la creació d'un nou estat "és fals i interessat" pero ha alertat també que del costat sobiranista "seria imperdonable també que s'utilitzés la retòrica nacional com a coartada per afavorir els interessos particulars".

"El vot útil independentista dependrà de qui garanteixi millor a l'electorat que les legítimes diferències ideològiques no serviran per afeblir les possibilitats d'èxit de la transició nacional" ha conclòs López. Finalment, l'autor de l'article ha sentenciat que aquestes eleccions "serviran per escollir un estat": "Per una vegada i sense que serveixi de precedent, hem de deixar les policies, momentàniament, en un segon pla. Ara toca la politics".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat