Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de setembre del 2015 | 07:11
Recull de premsa

Illa:"No hi pot haver cap excusa que obligui a ajornar les solucions que ens han de permetre dignificar la vida dels nostres conciutadans"

En un article al diari Ara Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, explica que "el nostre treball busca la defensa dels drets socials, el combat contra les desigualtats que genera un repartiment no equitatiu dels recursos,

Barcelona · i un sistema de protecció social que esmorteeixi l'exclusió, la pobresa i la manca d'oportunitats".

I Per això exposa Illa proposem "un canvi en profunditat d'allò que han suposat les polítiques socials al nostre país durant molts anys, una àrea de la gestió pública pensada més com a despesa que no pas com a inversió. I fer-ho a partir de sis grans objectius que justifiquin la implementació de polítiques públiques amb aquest propòsit".

1: La priorització de les polítiques predistributives.
2: Que els nous ingressos provinents de noves figures tributàries o recaptatòries es destinin a polítiques o programes d'impacte social.
3:Passar de la renda mínima d'inserció -RMI- a la renda garantida de ciutadania.
4: La integració de l'atenció social i sanitària.
5:Reformar i modernitzar els serveis socials bàsics, perquè el model de fa vint anys s'ha quedat enrere.
6: Una aposta decidida i valenta dels poders públics per un nou model econòmic, en què es pugui parlar d'una banca pública, en què l'economia no lucrativa guanyi reconeixement.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat