Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de gener del 2013 | 18:36
Recull de premsa

H. L. Bofill: "L'aparell de l'Estat i els còmplices a Catalunya treballaran per diluir la majoria social i política"

"El front d'atac se centrarà a castigar l'estament polític sobiranista [...]. No sols es tractarà d'esbombar denúncies sobre casos de corrupció reals, amb alguns indicis, o directament inventats sinó que es promourà la conspiració i la lluita interna dins de CiU".

El professor de dret de la Universitat Pompeu Fabra, Hèctor López Bofill, ha alertat dels atacs que l'Estat prepara en contra de la majoria social i política que ja presenta el catalanisme independentista al Principat. A un article, López Bofill ha alertat que el primer front de batalla serà "el legal" a través de la "persistència en el bloqueig de la consulta, la confirmació que la consulta no es podrà efectuar dins el marc constitucional espanyol".

Aquest bloqueig, segons l'autor de l'article, exigirà que la majoria "no sols sigui favorable a l'estat propi sinó que estigui disposada a sostenir un procés de ruptura i de conflicte, unes coordenades que poden fer desertar molts votants i alguns dirigents". L'autor de l'article Allargar l'agonia ha dit que la segona línia d'actuació serà la "financera": "En aquest supòsit l'Estat, que de facto ja té intervinguda la Generalitat a través del fons de liquiditat, es presentarà com el salvador de la fallida, l'autoritat que permet pagar les nòmines als funcionaris i les transferències corrents als concerts en l'àmbit sanitari i en el de l'ensenyament".
El risc d'allargar l'agonia és que la situació es deteriori encara més i que l'actual majoria sobiranista reculi per por"
L'autor de l'article ha insistit en què aquest segon atac pot provocar "una nova fuga de vots cap a l'unionisme, especialment dels ciutadans d'ordre que ja n'estan tips de batzegades i de viure amb l'ai al cor a causa de la crisi". Finalment, Hèctor López Bofill ha sentenciat que el front d'atac tercer se centrarà a "castigar l'estament polític sobiranista i, en particular, a afeblir CDC i el president Mas".

"No sols es tractarà ─ha continuat argumentant─ d'esbombar denúncies sobre casos de corrupció reals, amb alguns indicis, o directament inventats, [...] sinó que es promourà la conspiració i la lluita interna dins de CiU amb la complicitat, com diem, de mitjans empresarials i mediàtics completament hostils a la independència de Catalunya". López Bofill ha conclòs que la supervivència política de Mas "dependrà força de la seva capacitat de desballestar uns quants complots" en el cas que "de debò" aposti per la consulta "dins o fora de la legalitat espanyola".

"Per tots aquests motius és tan perillós deixar passar més temps abans de l'envit final i produeixen tanta inquietud algunes declaracions de membres del govern reclamant la necessitat de fer més extensa la majoria social en els propers mesos. El risc d'allargar l'agonia és més aviat que la situació es deteriori encara més i que l'actual majoria sobiranista reculi per por o per cansament" ha afirmat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat