Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de de març del 2014 | 17:36
Recull de premsa

Grau: "Espanya com a estat reaccionarà amb bravates, amenaces, rialles i despit. Com ho va fer amb Cuba"

"Si trobéssim federalistes a l'altre cantó no hi guanyaríem res de res. Però és que a més estan en minoria. Al Congrés i en la batalla de l'opinió pública".

El periodista Jordi Grau ha sentenciat a un article que no sap si n'hi ha gaires, de federalistes, a Catalunya "però el que tinc clar és que d'aquests no n'hi ha gaires a l'Estat espanyol i els que hi pugui haver són molt diferents dels catalans i hi tenen poc a veure".

"A veure si m'explico --ha continuat--. Si arribem a la conclusió, cosa aventurada, que Pérez Rubalcaba o la Carme Chacón són federalistes, no sé fins a quin punt en tindrien gaires, de ganes de federar Espanya amb Catalunya. Vull dir que la seva manera d'entendre com ens federaríem no diferiria gaire del que patim a hores d'ara. És a dir, que el federalisme seria una excusa per donar un petit marge a una autonomia que estan retallant".

A l'article Unionistes i federalistes grau hi ha dit que si trobéssim federalistes "a l'altre cantó no hi guanyaríem res de res" i ha subratllat que, a més, "estan en minoria" tant al Congrés com "en la batalla de l'opinió pública": "Per tant, no hi ha manera de federar-se amb qui no vol fer-ho. Ara bé, encara que es regiressin com un mitjó i PP i PSOE decidissin que Catalunya mereix un tracte diferenciat i un pacte fiscal, cosa que no passarà, tot això ha arribat massa tard".

"Tot arriba tard. I per molt Puente Aéreo i punyetes diverses que s'inventin, la gent vol votar i la majoria volen votar que sí. I no precisament per ser federals" ha sentenciat. Finalment l'autor de l'article ha conclòs que Espanya "com a estat, Castella com a nació, reaccionarà com ho ha fet sempre, amb bravates, amenaces, rialles i despit" tal i com "ho va fer amb Cuba, perquè ho porten a la sang".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat