Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de juny del 2013 | 17:27
Recull de premsa

González: "A Europa, la petitesa marca tendència"

"[A Europa] 15 dels 27 no arriben als 10 milions d'habitants, com Catalunya (7,5), i també 15 dels 27 no arriben als 200.000 milions d'euros de PIB: Catalunya sí".

El periodista David González ha dit a un article que la gran majoria de països membres de l'euro i de la UE "són estats petits", i que "potser Merkel està disposada a intervenir-los (a més dels grans), però no a perdre'ls".

A l'article La mida és important González hi ha dit que "alguna cosa hi deuen pintar" els països petits: "Si Rajoy entén per països petits els que van darrere de l'Estat en població o en producte interior brut (PIB) –rànquing en què Espanya ocupa el 5è lloc–, resulta que són legió: 15 dels 27 no arriben als 10 milions d'habitants, com Catalunya (7,5), i també 15 dels 27 no arriben als 200.000 milions d'euros de PIB: Catalunya sí".

"També són estats petits ─ha continuat─ els futurs socis en espera. Com és el cas de Croàcia, que l'1 de juliol esdevindrà el 28è Estat de la UE amb 4,4 milions d'habitants i 44.000 milions d'euros de PIB. I dels cinc països més candidats a l'adhesió (Macedònia, Islàndia, Montenegro, Sèrbia i Turquia), només l'últim supera Catalunya en pes demogràfic i PIB. A Europa, la petitesa marca tendència".

Finalment el periodista ha conclòs que si Catalunya fos un Estat de la UE "seria el 16è en població, darrere d'Àustria i per davant de Bulgària, Dinamarca, Finlàndia, Eslovàquia i Irlanda", i que es disputaria amb Finlàndia el lloc número 12è "en termes de PIB" a la UE i la 9a posició a l'eurozona.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat