Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de març del 2016 | 13:36
Recull de premsa · General

Vives: "Hem fet cinquanta anys"

En un article al diari Ara Antoni Vives reivindica la gent que com ell té cinquanta anys i reclama que "des de les administracions, però també des del conjunt de la societat, desmentíssim aquells que ens volen dur a la reserva abans d'hora. Cal dur a terme una campanya de prestigi dels cinquanta anys de vida.

No s'ha de fer imitant els espectacles molts cops patètics dels festivals que esdevenen els projectes per a joves. Aquest tractament de la joventut com a classe social és d'una gran banalitat, i fa molt de mal a les generacions posteriors. Les oculta, les minimitza, precisament quan són aquestes generacions, les nostres, les que ho passen objectivament pitjor".

I afegeix al respecte "Reivindico la potència creativa i arrelada dels cinquanta. No massa joves, no massa vells. La motxilla carregada d'experiència, ara que es valora tan poc, i el cervell alliberat dels ensonyaments dels més joves. ¿Quan començarem a dir que volem treballar més anys, en condicions, sense parar la mà, però ben coberts per allò que hem cotitzat durant els darrers trenta anys? ¿Quan començarem a dir que és la nostra generació la que va començar a patir la crisi de l'any 2007 amb quaranta anys, i n'estem sortint pels volts dels cinquanta només amb copets a l'esquena? Si hi ha una generació que pot ser conscient dels errors comesos, de les mesures fallides, però també dels encerts individuals i col·lectius, aquesta és la nostra".

Per Vives la seva "és la generació que dóna el to del país, la que posa les coses a lloc, la que, tot i fatigar-se molt més que fa deu anys fent el que feia aleshores, mai no es posa les mans a la butxaca ni mira cap a una altra banda" i també que "És cert que ja no estem per a segons què. És igualment cert, però, que abans de posar-nos en un prestatge algú hauria de pensar que la possible nosa que fem pot esdevenir un gran actiu pel canvi, per la generositat, per les ganes de fer comunió comunitària".

I acaba amb una petició "El govern de la Generalitat hauria d'ocupar-se de la nostra generació. No tant com ho fan amb d'altres, estant-hi massa a sobre. Ocupar-se'n vol dir fer accions perquè tothom que vulgui treballar pugui. Ocupar-se'n vol dir no permetre que ningú cremi l'agenda si es queda a l'atur. Ocupar-se'n vol dir dignificar i ser dignificats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat