Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de setembre del 2013 | 17:53
Recull de premsa

Font: "Farem cadena per dir que no admetem el 'dret de conquesta' i que exigim un tracte digne i democràtic"

"La gran i plural majoria dels catalans i catalanes farem cadena. Per dir que ja n'hi ha prou, que no admetem el "dret de conquesta" i que exigim un tracte digne i democràtic. Que volem un estat propi per a Catalunya".

"I és clar que faré cadena. És massa important allò que hi ha en joc" ha constatat el catedràtic de Geografia i Història i ideòleg i fundador de l'ala catalanista del PSC, Jordi Font, sobre la Via Catalana.

A un article publicat a El Punt AVUI Font hi ha assegurat que el poble de Catalunya, "en la seva gran i plural majoria, farà cadena" ja que l'Estat espanyol, "tres anys després d'engegar a rodar el pacte estatutari del 2006 i, de passada, el pacte constitucional del 1978 (en les seves potencialitats territorials), encara no s'ha dignat a assajar la més mínima proposta reparadora".

Per això, l'autor de l'article ha dit que l'Estat "ha condemnat a la inanitat el federalisme català, ha provocat una onada independentista sense precedents, ha donat lloc a les manifestacions més multitudinàries de la història de Catalunya i continua sense deixar entreveure el més lleu indici de disposició al diàleg i al pacte": "Només el "dret de conquesta" fa entenedor el seu silenci prepotent. Aquesta és avui la qüestió. Una qüestió de dignitat nacional i de dignitat democràtica elementals".

Sobre la Via Catalana i els seus organitzadors, Font ha dit que "la qüestió no és l'Assemblea i les seves posicions" sinó  una altra: "On són els representants del 80% del vot ciutadà? ¿No els pertocava agafar la iniciativa, fos des del Parlament o des dels partits votats per la ciutadania? Potser és que s'hi oposava la majoria que dóna suport al govern, perquè no volia cedir cap engruna de protagonisme a la resta de forces polítiques? Ni govern ni oposició no han estat a l'altura deguda".

Finalment Font ha conclòs que "la gran i plural majoria dels catalans i catalanes farem cadena" per dir que "ja n'hi ha prou, que no admetem el "dret de conquesta" i que exigim un tracte digne i democràtic", i que "volem un estat propi per a Catalunya, associat a Espanya, però que, si això darrer no pot ser, haurà de ser independent".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat