Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de gener del 2016 | 13:22
Recull de premsa · Política catalana

Jordi Font: "Els dos processos"

En un article al Punt Avui Jordi Font  assegura que hi ha dos processos "el primer, és el de la gent, de molta gent, convençuda que és hora de passar full en la relació entre Catalunya i Espanya, per dignitat i per massa raons" però també "un segon procés. El dels convergents que fugen esperitats del pujolisme".

D'aquest segon procés afirma que "es tracta d'aixecar com sigui un alt parapet on poder esquivar l'allau de lava que anuncien els cràters dels jutjats. Una emergència desesperada, una operació a vida o mort" i afegeix que "La pressa sempre ha estat mala companya. Els cràters judicials llueixen, de nit, una resplendor de molt mal auguri. Paroxisme, declaració de ruptura del Parlament, impasse entre JxSí i la CUP. Les enquestes diuen que unes noves eleccions serien fatals per a CDC. Artur Mas fa un pas al costat i les evita. Carles Puigdemont és el nou president –tot queda a casa– i corre a confirmar el full de ruta. Busquen el martirologi?"

I per a Forn el problema és que "hi arrosseguen el país. El segon procés, el
convergent, està parasitant el primer, l'exemplar moviment popular més potent de l'Europa contemporània".

I acaba "Caldria disposar-se també a fer causa comuna amb tot el catalanisme, en la seva pluralitat, per tal de bastir una autèntica estratègia nacional, a partir de la realitat i de la màxima unitat possible, destinada a superar l'actual estadi de la relació entre Catalunya i Espanya i d'avançar cap a nous objectius ambiciosos i viables".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat