Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de de novembre del 2013 | 18:55
Recull de premsa

Font: "L'actual PSC no respon a l'espai socialista català sinó a una part massa reduïda del seu espectre"

"Cal refer el PSC des de la pluralitat, restituint la voluntat compartida d'unitat que un dia el va fer possible".

El catedràtic de Geografia i Història i ideòleg i fundador de l'ala catalanista del PSC, Jordi Font, ha indicat sobre l'actual rumb del PSC que votar diferent que el PSOE "hauria de ser, un fet de normalitat, sobretot en un camp ideològic com el socialista, que és per definició la casa de totes les emancipacions humanes, també les nacionals".

A l'article PSC: aguantar la posició Font hi ha dit que creu que l'actual PSC "no respon a l'ampli espai socialista català, sinó a una part massa reduïda del seu espectre": "No cal ser molt perspicaç per copsar-ho en la diàspora electoral i militant que l'afecta, [...] deguda a les vacil·lacions amb què el PSC s'ha mogut tot sovint d'uns anys ençà. Cal refer el PSC des de la pluralitat, restituint la voluntat compartida d'unitat que un dia el va fer possible".

L'autor de l'article ha insistit en què al si del PSC cal "abandonar les actituds patrimonials, gasives i conservadores", i alhora "practicar de nou el coratge i la generositat que ho van fer possible": "El PSC hauria de sostenir la coherència que aquest cop ha exhibit, persistint en la defensa del dret a decidir (només viable si l'Estat accedeix a pactar-lo) i també en la defensa de la possible consulta succedània (no vinculant), destinada a fer sentir la veu democràtica del poble de Catalunya".

"Ja sé que la consulta serà suspesa pel Tribunal Constitucional --ha continuat-- que tant ens estima. Però el PSC no pot abandonar la posició, perquè aquesta és l'única palanca que pot moure l'Estat cap al diàleg i el pacte".

"En resum, penso que el PSC hauria d'aguantar la posició, peti qui peti, sempre dins del bloc catalanista, sense vacil·lacions que ningú no entendria; i que també hauria de proclamar, més alt que mai, el seu federalisme plurinacional, perquè aquest serà l'únic terreny practicable on, finalment, es donarà la solució. Si l'Estat espanyol es mou, si sabem aguantar perquè es mogui" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat