Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de març del 2014 | 17:24
Recull de premsa

Espada: "L'aliança d'ERC amb NECat enllaça amb la reconfiguració de l'espai socialdemòcrata"

"L'eixamplament de l'espai socialdemòcrata nacional aporta diversitat i resta hegemonies".

El periodista Ferran Espada ha indicat a un article que la política catalana ha estat "dominada durant la darrera dècada, com a mínim, pel tacticisme".

A l'article Una opció estratègica Espada hi ha dit que bona part de les opcions que molts partits catalans "estan prenent amb relació al procés sobiranista ho són, tot i que això no vol dir que no s'avaluïn de reüll les possibilitats tàctiques, encara més quan s'acosten eleccions com les europees" i ha explicat que "qui no aconsegueix estructurar-se estratègicament pot patir forts danys, com li passa al PSC".

"El cas més evident d'aposta estratègica és el d'ERC --ha continuat--. Així, el darrer pas que han fet els republicans, amb l'aliança amb Ernest Maragall i altres elements provinents del socialisme, enllaça amb la reconfiguració de l'espai socialdemòcrata a partir de la construcció d'una esquerra nacional. ERC podria haver optat per un front nacional a les europees [...] però hauria estat a costa de compartir espai amb una Unió poc donada a la renovació per superar la distància ideològica que els separa d'ERC".

En canvi, però, Espada ha dit que ERC ha optat per "l'eixamplament de l'espai socialdemòcrata nacional" que "aporta diversitat i resta hegemonies, la qual cosa al meu entendre assegura molt millor que el procés pel dret a decidir continuï endavant sense perdre llençols en segons quines bugades". "Que aquest projecte de l'esquerra es realitzi a més mantenint apuntalat el govern, que ha de pilotar la Generalitat de cara a l'excepcional moment històric que suposarà la consulta del 9 de novembre, i a la vegada sense descartar la idea d'una gran coalició en el moment que la situació política ho faci imprescindible és fonamental. I un capital important per al complex procés que el país ha engegat i per al futur mapa polític de l'estat català" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat