Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de març del 2014 | 18:27
Recull de premsa

Culla: "Avui el mapa polític català es troba en plena metamorfosi pivotant com mai al voltant de la qüestió nacional"

"La situació política de 2003 no té cap semblança amb la de 2014".

Ll'historiador i professor universitari, Joan B. Culla, ha indicat a un article que la situació política de 2003 a Catalunya "no té cap semblança amb la de 2014".

"Els tripartits d'esquerra inaugurats pel pacte del Tinell tenien com a objectiu estratègic desplaçar el rotor de la política catalana des de l'eix catalanisme-espanyolisme (que, segons aquesta anàlisi, hauria beneficiat llargament Pujol) fins a l'eix esquerres-dretes" ha recordat Culla a l'article Agitar fantasmes.

A aquesta lectura, Culla hi ha afegit que la "comuna filiació" esquerrana de PSC, ICV i ERC "havia de permetre superar les contradiccions entre independentisme, federalisme i Españapluralismo" i que quant a la qüestió nacional, l'acord dels tres socis per aconseguir la reforma de l'Estatut d'autonomia "els facilitaria --així ho calculaven-- adormir o calmar les reivindicacions identitàries".

"La realitat no es va ajustar a aquest guió" ha sentenciat l'autor de l'article. "Avui, el mapa polític català --ha dit-- es troba en plena metamorfosi, sí, però pivotant com mai al voltant de la qüestió nacional, ara expressada en la bipolaritat sobiranisme-unionisme. I el pacte entre ERC i NECat se situa sense equívocs dins del camp sobiranista".

"En fi, és curiós que algú ben informat com Duran atribueixi la voluntat de ressuscitar el tripartit precisament a Ernest Maragall i Oriol Junqueras" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat