Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de febrer del 2014 | 15:23
Recull de premsa

Cardús: "Tan important com la unitat dels partits és la cohesió dels moviments populars independentistes"

"L'important és la confluència en un únic objectiu: l'assoliment de la plenitud política de la nació catalana, exercida i reconeguda a través d'un estat propi."

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha indicat a un article que la candidatura unitària política a les properes eleccions europees "faria visible, aquí i a Europa, allò que al llarg de la legislatura europea que ara acaba ja ha estat una realitat gràcies als diputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Oriol Junqueras (ERC) -fins que va plegar-, i que va acabar incorporant també la diputada socialista Maria Badia".

A l'article Quan caldrà la unitat política? Cardús hi ha dit que la veritable unitat política, "la que serà realment indefugible", és la que es produirà "al voltant del procés de declaració d'independència": "Per ser més precís, és la que haurà de cobrir el lapse de temps que anirà des de l'expressió majoritària d'una voluntat democràtica d'independència -si aquest és el resultat de la consulta- fins a l'inici del que serà el procés constituent quan s'hagi declarat la independència".

Cardús ha continuat argumentant: "Llavors, cada força política -molt probablement, amb perfils nous- haurà de presentar-se a les eleccions del Parlament que redactarà la nova Constitució de la República catalana. És a dir, segons el meu criteri, la unitat serà imprescindible en el període en què la majoria independentista d'aquell moment hagi d'afrontar la ruptura del vell ordre constitucional i assumir, amb totes les conseqüències, les potestats del nou estat".

Finalment l'autor de l'article ha alertat que "tan important com la unitat dels partits és la cohesió" dels moviments populars independentistes, que "en cap cas no ha de significar ni unificació d'organitzacions, ni tan sols determinació d'una única estratègia de pressió política". "La diversitat d'organitzacions, estratègies i tàctiques és més una fortalesa que una debilitat en tot el procés. L'important és la confluència en un únic objectiu: l'assoliment de la plenitud política de la nació catalana, exercida i reconeguda a través d'un estat propi" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat