Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de juny del 2013 | 17:13
Recull de premsa

Cardús: "Seguir-se preguntant si Mas és o no independentista és la demostració que no s'ha entès gran cosa"

"L'assumpció del deure de decidir només pren tot el seu sentit quan es desitja alguna cosa molt gran. [...] Això és el que sembla que no ha entès Espanya... ni els catalans a qui encara inquieta tant haver de decidir si sí o si no".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha lamentat que els espanyols "no s'ho acaben de creure" això del referèndum i ha dit que "molts" pensen que si se surt de la crisi o si Espanya "ens fa un més bon tracte fiscal" els catalans "en desdirem".

"Fins i tot, per convèncer-se que no cal patir, posen en dubte que el president Mas sigui independentista. Així ho desvelava fa pocs dies l'anterior president espanyol, Rodríguez Zapatero, el valor de la paraula del qual coneixem prou bé tots els catalans i, particularment, el mateix Artur Mas" ha revelat a l'article Encara no ho han entès.

Cardús ha continuat explicant que "la històrica manca de claredat" del nacionalisme autonomista ha creat "una imatge pidolaire de la política catalana" però ha puntualitzat que això "ja no és així" i ha lamentat que encara hi hagi catalans "amb influència econòmica i política a Espanya" que afavoreixin el malentès a Madrid. "La propaganda anticatalana, que dóna tan bons rèdits a partits polítics i mitjans de comunicació espanyols, contribueix a fer incomprensible el procés" ha sentenciat.
Espanya no entén que [aquí] no s'hi ha arribat per un suposat lideratge capriciós del president Artur Mas"
Finalment Cardús ha conclòs que l'obstacle principal que té Espanya a l'hora d'entendre la magnitud del procés independentista "és que no entén que no s'hi ha arribat per un suposat lideratge capriciós del president Artur Mas" i que tampoc ho ha "guiat" ERC: "La sacsejada es produeix el 2006, i el desvetllament l'ha estirat una societat civil activíssima, cosa que n'explica la fortalesa [del procés]".

"La política és compromís, i el president ha quedat lligat -sense possibilitat de marxa enrere- a la promesa de fer possible que els catalans decidim si volem ser independents" ha sentenciat l'autor de l'article, qui ha dit que "l'assumpció del deure de decidir només pren tot el seu sentit quan es desitja alguna cosa molt gran. [...] Això és el que sembla que no ha entès Espanya... ni els catalans a qui encara inquieta tant haver de decidir si sí o si no".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat