Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de novembre del 2013 | 19:42
Recull de premsa

Cardús: "Quan la setmana passada Rajoy descartava una hipotètica reforma constitucional, deixava ben poc marge per a les terceres vies"

"En el fons, escurçava encara més l'horitzó d'expectativa i contribuïa, volent-ho o no, a fer més fàcil la decisió sobre el contingut de la pregunta que s'hauria de fer als catalans: clara i dual".

El sociòleg Salvador Cardús ha recordat que la setmana passada el president Rajoy "descartava una hipotètica reforma constitucional amb l'argument que, en qualsevol cas, mai no satisfaria els catalans".

"[Rajoy] deixava ben poc marge per a l'esperança de les terceres vies que, si s'obrissin, només podrien portar enrere" ha sentenciat l'autor de l'article Via de retorn. Cardús ha continuat explicant que "en el fons, Rajoy escurçava encara més l'horitzó d'expectativa" d'aquestes terceres vies "i contribuïa, volent-ho o no, a fer més fàcil la decisió sobre el contingut de la pregunta que s'hauria de fer als catalans: clara i dual".

Finalment Cardús ha alertat que davant d'una expectativa d'horitzó curta, l'Estat espanyol "accentua el seu comportament deslleial" amb Catalunya, amb "l'incompliment dels acords pactats i la recuperació unilateral de competències". "I, de la mateixa manera, també es pot dir que Catalunya se sent cada vegada menys vinculada a una lleialtat constitucional que considera traïda, i es veu empesa a abandonar el pacte del 1978" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat