Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de gener del 2014 | 17:20
Recull de premsa

Cardús: "En aquesta capacitat d'escapar-se del control de les elits i en la confusió que generen és on trobem nous espais de llibertat"

"Els nostàlgics dels vells instruments que encara esperen que l'escola nacionalitzi, que la televisió mantingui l'espai de comunicació nacional o que un diari esdevingui garant d'una adscripció nacional determinada, sàpiguen que tenen la batalla perduda".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha sentenciat que la nova dinàmica de comunicació i les noves tecnologies "qüestiona no tan sols l'antiga estructura de poder, sinó la capacitat de control" polític.

"No és que hi hagi una substitució en les elits que tenien el control sobre els mecanismes tradicionals, sinó que la complexitat dels instruments repercuteix en la dificultat de controlar-los" ha assenyalat a l'article En la confusió, la llibertat.


Cardús ha dit que és "cert que es tracta de mecanismes que encara no són universals" però es pot suposar que l'accés a les xarxes a través de tauletes i telèfons espavilats "-ens podem estalviar allò d'intel·ligents-, [...] assolirà una generalització d'ús que cap altre instrument no ha tingut mai en la difusió d'idees, la transmissió d'emocions o la circulació d'informació".

"En definitiva, que els nostàlgics dels vells instruments que encara esperen que l'escola nacionalitzi, que la televisió mantingui l'espai de comunicació nacional o que un diari esdevingui garant d'una adscripció nacional determinada, sàpiguen que tenen la batalla perduda" ha conclòs.

L'autor de l'article ha dit que encara "no sabem prou bé com funcionen els nous instruments, ni potser, per la seva complexitat i rapidesa a transformar-se, no ho arribarem a saber mai" però "en aquesta capacitat d'escapar-se del control de les elits i en la confusió que generen és on trobem els nous espais de llibertat que ja s'estan manifestant".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat