Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de desembre del 2014 | 18:55
Recull de premsa

Cardús: "Els desacords de CiU i ERC són minúsculs al costat de l'acord descomunal a favor de la independència"

"Encara no he trobat qui em pugui convèncer que no hi haurà un acord raonable per fer una convocatòria electoral que ens permeti saber si hi ha una majoria favorable a la independència".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha apuntat a la idea que tot i que aquesta darrera setmana "s'han posat tots els focus en el desacord entre ERC i CiU, la confrontació franca entre les diverses perspectives [...] no tan sols no és un obstacle, sinó que forma part indestriable del procés".

un article al diari ARA, Cardús hi ha dit que "els desacords són minúsculs al costat de l'acord descomunal a favor de la independència" i encara hi ha afegit més: "Les topades són ínfimes al costat del que serà la confrontació amb l'estat espanyol a mesura que s'acosti la ruptura definitiva. Qui s'arronsi per les esgarrinxades d'ara, que es comenci a untar d'àrnica per quan arribi l'hora final". 

El sociòleg ha subratllat que la sensació de desacord ve del fet "d'haver fixat la mirada en la qüestió de si llista única o llistes diverses", un punt d'origen dels "errors de càlcul sobre quina recollia més vots, en confondre la llista única amb una suma de votants de CiU i ERC, o el resultat de les llistes diverses amb el vot propi d'unes eleccions legislatives i no amb les convocades sota un paraigua comú".

"Voler determinar la qüestió de llistes --ha explicat Cardús-- en funció de qui atrapa més indecisos és un error. Primer, perquè ara mateix el comportament electoral està determinat per factors tan complexos que les anàlisis de veritat només es podran fer quan s'hagin celebrat les eleccions. [...] Segon, és un error de concepte: si estem convençuts que encara no tenim un país ben decidit per la independència, potser que no correm tant".

Cardús ha dit que la preocupació més gran hauria de ser "saber si, com a poble, estem preparats per a la confrontació que vindrà": "Saber si el coratge ens acompanyarà fins al final. Fins ara hem cantat les virtuts del bon rotllo que permetia manifestar-nos sense el més mínim conflicte. Tot molt del gust català, pacífic i al·lèrgic al soroll. Compte, però, que l'aversió al conflicte no sigui, al final, la causa d'un fracàs imprevist".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat